TagArtExpo, speciale kunstexpositie bij King Vintage

DELEN

Assen – Aanstaande vrijdag 15 december 2017 is het weer zover! Een speciale kunstexpositie in de oude vuurwerkbunker van King Vintage! Met twee artiesten die een voorliefde hebben voor Graffiti, en deze op het doek hebben overgebracht.

“TAG”
Het woord “TAG” is een andere benaming voor de eigenzinnige handtekening van een kunstenaar, en werd te pas en onpas op muren, treinen en zelfs vuilnisbakken geschreven. Waar de één het als vandalisme beschouwd, ervaart het de ander als rauwe kunstvorm!

Martijn van Steenwijk
Martijn van Steenwijk is een pure Graffiti Artiest, die al de hele wereld is over geweest om de muren van verschillende steden te voorzien van zijn kunstwerken. Zelfs in Assen heeft hij een aantal plekken voorzien van zijn TAGs! Daarnaast is Martijn ook nog eens een begenadigd Tattoo Artiest bij SkinWorx!

Shawn Keating
Voortvloeiende bewegingen uit deze kunstvorm is het werk van Banksy, die internationaal veel aandacht krijgt voor zijn politiek getinte afbeeldingen. Het mysterie rondom deze kunstenaar is nog steeds een groot vraagteken binnen de kunstwereld. De uit Bristol afkomstige artiest maakt gebruik van stencils om zijn straatkunst vorm te geven, en is een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Zo ontdek je ook in het werk van Shawn Keating een prachtige referentie. In plaats van politiek, kiest Shawn er juist voor om helden uit de film- & muziekwereld te schilderen.

Feest
Extra bijzonder maakt het dat deze expositie een nieuw tijdperk inluid! Het is namelijk precies één jaar geleden dat de eerste Expo is gehouden, waarbij de eigenaar van King Vintage werd benoemd tot Nachtburgemeester van Assen! Kortom redenen genoeg voor een mooi feestje!

Kom en vier het samen met ons tussen 19:00 – 22:00 uur in de King Vintage Store aan de Rolderstraat 9 (achter in de Noabershop)!