Mr. Tambourine Man & Friends in PopUp-winkel Mooi Verhaal

DELEN

Assen – Mr Tambourine Man speelt donderdag 28 december in PopUp-winkel Mooi Verhaal. Mr Tambourine Man is dominee/straatmuzikant Gerard Rinsma. Gewapend met gitaar, mondharmonica en tamboerijn op zijn hoed speelt Mr Tambourine Man Top 2000 hits.

Dominee én straatmuzikant
Geïnspireerd door een oude straatmuzikant besloot Rinsma om zelf ook de straat op te gaan. Eerst enkel tijdens vakanties ver weg in het buitenland. Later, toen zijn zelfvertrouwen was gegroeid, ook in Nederland. “Mijn vader was een zakenman en behoorlijk rijk. Toen ik werd geboren was m’n bedje al gespreid als toekomstig compagnon in een succesvol bedrijf.” Maar het Rinsma koos een andere weg. Hij werd dominee, én straatmuzikant.

“Help mij leven”
Als straatmuzikant zamelt Rinsma geld in voor straatkinderen in Brazilië. “De combinatie tussen straatmuziek en straatkinderen heb ik gemaakt, omdat mensen wel aan mij kunnen zien dat ik het geld zelf niet nodig heb. Omdat ik toch wel waardering wil voor mijn optredens, kwam ik op het idee om er een goed doel aan te koppelen. Dat werd ‘Help mij leven’, een organisatie die zich inzet voor de straatkinderen van Rio de Janeiro. Ik heb de oprichter persoonlijk leren kennen en heb enorm veel respect voor zijn werk. Ik vind het mooi ook om te zien dat mensen ons heel bewust geld geven. We hebben altijd een grote poster bij ons en daarop kunnen de mensen lezen waar het geld naar toe gaat. En natuurlijk vinden ze onze muziek heel leuk. Zo laat Gerard Rinsma, als Mr. Tambourine Man, inmiddels met ‘friends’ Henk Roodbergen (bas, vocals) en Piet Dijkstra (percussionist) de sixties herleven, aanstekelijk en opbeurend.

CD
Onla
ngs presenteerde Mr Tambourine Man ook hun eerste cd: It sûzjen fan ‘e stilte (Het suizen van de stilte, vrije vertaling van Simon & Garfunkels Sound of Silence). Op de cd staan een aantal top2000 nummers die de heren hebben voorzien van een nieuw arrangement en met Friestalige teksten.

Het optreden van Mr Tambourine Man begint donderdag 28 december om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. De toegang is gratis.