Tattoo-artiest Henk Schiffmacher geeft lezing in Drents Museum

DELEN

Tattoo-artiest Henk Schiffmacher geeft lezing in Drents Museum

Nederlands bekendste tattoo-artiest en kunstenaar Henk Schiffmacher komt zondag 29 juni 2014 naar het Drents Museum voor een bijzondere lezing. Hij zal in zijn circa anderhalf uur durende voordracht ingaan op de tatoeages die aanwezig zijn op mummies.

Tatoeages

Lichaamsversiering in de vorm van tatoeages kwam veelvuldig voor bij oude volkeren. Zo zijn er diverse tatoeages gevonden op Egyptische mummies en had de gletsjermummie Ötzi maar liefst 60 tatoeages verspreid over zijn hele lichaam. De tatoeages van de Maori-hoofden uit Nieuw-Zeeland zijn het meest bekend. Hier zijn ook twee voorbeelden van te zien op de tentoonstelling ‘Mummies – overleven na de dood’, die momenteel te zien is in het museum. Deze unieke zogeheten Tã Moko-ontwerpen vormden overigens weer een grote inspiratiebron voor hedendaagse ontwerpers van tattoos.

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher verzamelde tijdens rondreizen allerlei spullen die met de geschiedenis van de tatoeage te maken hadden en schreef ook een lijvige encyclopedie over tatoeages, waarin de geschiedenis van deze kunstvorm door de eeuwen heen wordt geduid.

Lezing

De lezing vindt plaats op zondag 29 juni om 14.00 uur. Opgave van tevoren is niet nodig, maar gezien de te verwachte belangstelling is het raadzaam bijtijds aanwezig te zijn.

Plaats: Drents Museum (Abdijkerk), Brink 1, Assen

Datum: Zondag 29 juni 2014

Tijd: 14.00 uur

Kosten lezing: € 5,-, te betalen aan de kassa, éxclusief entree museum

Opgave: niet nodig, max 200 personen

Actie: Op vertoon van een lichaamstatoeage € 2,- korting op de entree.