TCR Europe toerwagenklasse naar GAMMA Racing Day

DELEN

Assen – Tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day, 18 en 19 augustus op TT Circuit Assen, worden twee sprintraces verreden in de uiterst competitieve Europese toerwagenklasse TCR Europe. Bumper aan bumper gaan meer dan 15 verschillende nationaliteiten de strijd aan in meer dan 300 pk sterke toerwagens, waaronder de Nederlander Danny Kroes.

6 merken met 300 Pk turbomotor
Niet minder dan zes verschillende merken strijden in twee races om de overwinning. SÉAT met de Léon CUPRA TCR, Honda met de Civic Type R TCR, Volkswagen met de Golf GTI TCR, Peugeot met de 308 TCR, Audi met de RS3 LMS en Hyundai met de i30 N TCR. Alle auto’s zijn uitgerust met een meer dan 300 pk-sterke op productie gebaseerde turbomotor.

De terugkeer van echte sprintraces voor toerwagens is dankzij het aan elkaar gewaagde deelnemersveld en de ‘reverse grid’, waarbij de top 10 uit race 1 in omgekeerde volgorde start in race 2, een sportief succes. De Fransman Benjamin Lessennes kon zich vorig jaar niet voor niets pas in de laatste wedstrijd van het seizoen tot kampioen laten kronen. De huidige leider, de Spanjaard Mikel Azcona komt met slechts 1 puntje voorsprong op de Serviër Dušan Borković naar Assen. Deze laatste wordt bovendien nog eens 3 startplaatsen teruggezet wegens een touché met de Brit Josh Files op de Hungaroring afgelopen weekend. Ook Files krijgt voor Assen een ‘grid penalty’, voor een soortgelijk incident. Al met al voldoende voortekenen voor een spannende race op het TT Circuit Assen.

Nederlandse deelname
De uit het Noordhollandse Vijfhuizen afkomstige Danny Kroes, 18 jaren jong, bestuurt een Séat CUPRA Léon TCR voor het Spaanse team PCR Sport. Het team staat tweede in het kampioenschap, terwijl Kroes dertiende staat in het rijderskampioenschap. Ook ex-WTCC coureur Jaap van Lagen kwam dit seizoen al uit in In TCR Europe voor het Leopard Lukoil Team WRT.

GRATIS kaarten bij GAMMA bouwmarkten
De GAMMA Racing Day staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar bij GAMMA Bouwmarkten, Yamaha en Ford dealers trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online en bij Primera en VanPlan verkrijgbaar vanaf 5 Euro ex servicekosten. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.