Team Streuer gaat voor podiumplek in Assen

DELEN

ASSEN – Dit weekend zal de zesde ronde worden verreden van de WK zijspannen tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit van Assen. Er zal om het hardst gestreden worden voor WK-punten waarbij zondag overvolle tribunes verwacht worden. Alle WK zijspan teams hebben al aangegeven dat zij dit het mooiste raceweekend van het jaar vinden.

Dat het spannend gaat worden bewijs de laatste race die werd verreden op het Engelse circuit Brands Hatch. Het team van Reeves en Cluze leken, na 5 zeges op rij, de WK-titel te gaan prolongeren. Tijdens de kwalificaties waren zij veruit het snelste. In het begin van de race hadden zij echter te kampen met mechanische problemen en later in de race zijn zij zelfs gecrasht. Hierdoor konden zij geen punten toevoegen aan het klassement. Het Engels-Franse team bezet nog wel de koppositie, maar met 5 punten voorsprong kunnen ze zich geen enkele fout meer veroorloven.

Het Finse team van Païvarïnta en Kainulainen, die de 2e plaats stevig in handen hadden, konden niet profiteren van de crash van Reeves. Zij crashten namelijk zelf ook en konden tevens een nulscore noteren. Ze lieten weliswaar in Hongarije al zien dat ze de titel nog niet hebben opgegeven. Zij gaan er alles aandoen om de titel weer terug te veroveren van team Reeves. Hopelijk heeft passagier Kainulainen geen last van de opgelopen blessure, in Brands Hatch.

Team Streuer en Koerts

Het team van Streuer en Koerts profiteerden optimaal van de fouten die de koplopers in Brands Hatch maakten. Zij scoorden daar hun eerste WK overwinning. Met de bijbehorende 25 punten doen ze weer helemaal mee in de strijd om de wereldtitel.

Bennie Streuer “Ik hoop dat alles meezit en goed gaat hier op Assen, ik denk dat er zeker een podiumplaats inzit. Ik ben tevreden met een tweede plek, maar ga voor een eerste plaats”, zo laat Streuer aan Nieuws in Assen weten.

De WK ‘Gold Race’ gaat zondag om 11.25 uur van start.

Ook gratis naar de WK race tijdens de Gamma Racing Day? Klik hier!