Teampresentatie GND Racing TT Instituut Assen

DELEN

ASSEN – GNDRACING, een nieuw raceteam, bestaande uit de coureurs Dion Otten uit Assen en Guus Boes uit Oosthuizen. Ze kennen elkaar van de pocketbikes en zijn inmiddels dikke maatjes geworden en ook de ouders kunnen het samen prima vinden.

Op het asfalt is het, logisch, ieder voor zich. Ze willen allebei winnen. Maar als de helm afgaat, zijn het grote kameraden van elkaar. Niet zo raar dat ze op een bepaald moment besloten om samen een raceteam te gaan starten. Gebruikmaken van elkaars krachten, leren van elkaar en zo samen verder richting de top. Want dat is toch eigenlijk wel het uiteindelijke doel.

Zowel Dion als Guus zijn groot fan van Valentino Rossi, hun grote voorbeeld. Stiekem dromen ze al van zo’n carrière. En geef ze eens ongelijk. Dion, 12 jaar, zit momenteel in groep 8 van het Sterrenschip in Assen. Hij is twee jaar geleden begonnen met racen op de pocketbike en werd toen 3e bij de Racekids. In 2014 was hij actief in de Junior B klasse van het NK pocketbike en dat seizoen sloot hij af met een keurige 5e plek. Voor 2015 is Dion geselecteerd voor de Molenaar NSF100 Championship.

Guus, 13 jaar, zit in de eerste klas van het voortgezet onderwijs, het Tabor College in Hoorn. In augustus 2013 bezocht hij het bekende racekamp op de Junior Track en sindsdien is ook Guus besmet met het virus. In 2014 is Guus uitgeroepen tot “rookie met de meeste ontwikkeling”van 2014. Een titel om trots op te zijn. Ook Guus is geselecteerd voor de Molenaar NSF100 Championship.

Twee heren waar wij ongetwijfeld nog heel veel van gaan horen en die dus nu de krachten gaan bundelen. Ook de ouders bundelen hun krachten. Vader Hans Boes zal de techniek op zich nemen en vader Edwin Otten bemoeit zich met het commerciële (en promotionele) gedeelte van het racen.

Teampresentatie in het TT Instituut Assen

Vrijdagmiddag was de teampresentatie in het TT Instituut van het Drenthe College. Voor het TT Instituut was het de eerste keer dat er een rijderspresentatie werd gehouden en ze waren dan ook zeer verheugd dat Dion en Guus aanwezig waren. De uitnodiging voor een volgende presentatie werd meteen aangeboden. Ook het TT Instituut is dus zeer blij met deze talenten. Bij de presentatie waren een aantal leerlingen van de motorfietsopleiding aanwezig. Zij konden vragen stellen en horen hoe het nu eigenlijk in de praktijk gaat.

Als speciale gast was aanwezig Scott Deroue, voormalig GPcoureur en nu British Superbike Moto3 coureur. Scott is aangetrokken als trainer voor GNDRACING en is ook actief als KNMV-trainer. Met Barry Veneman is hij nog in onderhandeling hoe de zaken precies ingevuld zullen worden. Eventueel zullen er ook andere rijders begeleid worden door Scott. Scott gaf tijdens het interview aan dat hij nu moet gasgeven om de beide heren bij te houden. Guus gaf daarop meteen een gevat antwoord: “Als je langzaam rijdt is het niks aan”.

Het doel van de beide heren is om de top 5 van de Molenaar NSF100 te bereiken. De Molenaar NSF100 Championship is een perfecte start voor een mooie race carrière. We zagen al vele talenten uit deze klasse voortkomen. De winnaars van de afgelopen jaren: Scott Deroue (2009), Livio Loi (2010), Bo Bendsneijder (2011), Robert Schotman (2012), Victor Steeman (2013), Walid Soppe (2014).

Namen waar we nog steeds veel van horen. Een uitstekende klasse dus om door te stromen. Er werd natuurlijk gevraagd hoe de heren omgaan met de beperkingen die het racen geeft met betrekking tot hun sociale leven. Er zal veel gesport moeten worden. Op tijd naar bed. Veel minder met vrienden kunnen afspreken. De heren geven beiden volmondig aan: “We gaan gewoon op tijd naar bed en willen gewoon racen”. Waarop Scott nog zei: “Om 7 uur op school zijn vinden ze niet leuk, maar voor het racen staan ze wel om half vijf in de ochtend naast hun bed”. Het racen is de heren alles. En de drive is er zeer zeker.

Dion Otten en Guus Boes, GNDRACING, twee kanjers, spontaan, niks geen verbeelding, gewoon willen racen en plezier hebben met elkaar, met dat ene doel voor ogen: Winnen !

Training Junior Track Assen

Aankomende zondag is er een training op de Junior Track, waarbij in ieder geval Dion Otten aanwezig zal zijn, en waarschijnlijk Guus Boes ook. Ook Scott Deroue heeft toegezegd aanwezig te zijn.

Vanaf € 46 euro per jaar kunt u deze toppers steunen, u ontvangt dan een nieuwsbrief, naamsvermelding op de website en een fanclub t-shirt. Het bedrag van € 46 euro zal niet geheel toevallig zijn gekozen. Valentino Rossi rijdt natuurlijk met dit nummer!

Meer info? Kijk op de website van Dion of de website van Guus.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie.nl