Teamverslag; Joris Lentfert pakte 6e plaats tijdens OW-Cup

DELEN

Assen – Joris was het seizoen al goed begonnen met een 12e plaats in de eerste race. Maar dat resultaat wist hij zaterdag 6 mei in race twee behoorlijk te verbeteren. In de strijd om het Nederlands Kampioenschap SuperCup 600 behaalde Joris verreweg zijn beste resultaat met een mooie 6e plaats!

Ten opzichte van de vorige race (17e startplaats) moest er vooral gewerkt worden aan de kwalificatie om zo een betere uitgangspositie te creëren voor de race. Joris ging in de eerste tijdtraining gelijk scherp van start en wist zijn tijd van de vrijdag training alweer te verbeteren. Deze tijd wist hij op de Pirelli banden, in kwalificatie twee nog verder aan te scherpen. Joris zette de Eurol Ten Kate Honda op de 11e startplaats!

Na een wat mindere start in de race wist Joris zich gelijk goed terug te vechten. Vanwege een crash van Jorn Hamberg werd de race in de 7e ronde vroegtijdig beëindigd met een rode vlag. De laatste doorkomst telt in dit geval als de uitslag en dat betekende voor Joris een prachtige 6e plaats. Zijn beste resultaat in dit sterke deelnemersveld. Daarmee stijgt hij naar plaats 8 in het kampioenschap!

Wij wensen Jorn Hamberg natuurlijk veel beterschap en een goed herstel.

Joris: “Dit is echt een mooi resultaat en hier kunnen we na het harde werken super tevreden mee zijn! Het heeft misschien even geduurd en de voorgaande jaren waren met ups en downs, maar vanaf begin dit jaar heb ik echt het goede gevoel te pakken. En er zit zeker nog meer in, dit geeft veel vertrouwen om op verder te bouwen. Deze progressie wordt mogelijk gemaakt door mijn team en fantastische groep sponsoren, bedankt!”

De volgende race wordt weer verreden op het TT circuit van Assen, op 3 juni.

Volg Joris Lentfert #18 op Facebook voor het laatste nieuws.