Teken de petitie “Nederland onbeperkt toegankelijk”

DELEN

Assen – Voor ruim 2 miljoen mensen in Nederland met een fysieke beperking zijn veel gebouwen zoals scholen, winkels en restaurants niet goed toegankelijk. Het gaat om mensen in een rolstoel, met een rollator, mensen met reuma, astma of een hartkwaal, maar ook blinde of slechtziende mensen. Door de vergrijzing wordt deze groep steeds groter.

Het Revalidatiefonds roept de overheid op om verandering te brengen in de toegankelijkheid van Nederland. Toegankelijkheid moet een prominente plaats krijgen in het nieuwe kabinetsbeleid. Met een paar simpele maatregelen kan de regering groen licht geven voor een beter toegankelijk Nederland.

Onze oproep aan de overheid
* Verlaag het BTW-tarief op aanpassingen aan gebouwen
* Stel subsidies voor ondernemers beschikbaar voor aanpassingen aan gebouwen
* Stel bouwregels op om nieuwe gebouwen toegankelijk te maken

Onze oproep aan de burgers
Het Revalidatiefonds doet een oproep aan burgers om de petitie te tekenen. De verzamelde handtekeningen zullen ze op dinsdag 3 oktober aanbieden aan de Tweede Kamer en hen vragen om NU concrete maatregelen te nemen zodat Nederland onbeperkt toegankelijk wordt voor iedereen.

Teken deze petitie!
Voor ruim 2 miljoen mensen in Nederland met een fysieke beperking zijn veel gebouwen en voorzieningen nog steeds slecht of niet toegankelijk. Dat is niet meer van deze tijd! Nu is het moment om dat te veranderen. Inmiddels zijn al er 3.886 ondertekenaars

Teken de Petitie hier !

Gemeente Assen
In juli gingen een aantal raadsleden van de Gemeente Assen in rolstoel en met blinddoek door het centrum van Assen. Men probeerde op die manier de toegankelijkheid van de binnenstad in kaart te brengen en knelpunten op te sporen.

TT Circuit
Ook met betrekking tot de toegankelijkheid op het TT-circuit is een werkgroep actief die zich inzet voor de voorzieningen op het circuit zelf. Deze werkgroep heeft de Facebookgroep Toegankelijkheid TT Circuit Assen opgericht waar klachten worden verzameld en vorderingen worden medegedeeld.