“Tekenen van herstel Asser binnenstad”

DELEN

Assen – In de afgelopen maand zijn verschillende transacties en investeringen gemeld in de binnenstad van Assen. Zo gaat Jeans Centre haar vestiging aan het Mercuriusplein vergroten door te verplaatsen naar een gedeelte van het V&D-pand. Aan de Noordersingel komt een nieuwe vestiging van Spar City Store. Het moederbedrijf van The Sting heeft er nu toch voor gekozen om een nieuw langdurig huurcontract te tekenen voor haar vestiging aan het Apollopad. En Schomaker Mannenmode gaat flink investeren in zijn winkel aan de Weierspoort om de zaak met bijna 50% uit te breiden.

Weer mogelijkheden
Naar schatting zal in totaal zo’n € 1,8 miljoen geïnvesteerd worden in aanpassingen van de panden en inrichting van de winkels. De betrokken vastgoedeigenaren en retailers zien weer mogelijkheden om te investeren nu de provinciale politiek definitief nee lijkt te gaan zeggen tegen de komst van een Fashion Outlet bij het TT-circuit.

Revitaliseren V&D
Nico Spinhoven, asset manager Retail bij a.s.r. real estate: “Met de nieuwe winkel voor Jeans Centre gaan we starten met het revitaliseren van het V&D-pand. Met een nieuwe indeling en een nieuwe gevel.”

Spar City Store
De nieuwe Spar City Store wordt een verrassende mengeling van de snelle boodschap, een ontbijt of lunch, lekkere koffie en verse meeneemmaaltijden. Snelle service, kwaliteit en gemak staan hier voorop.

The Sting
Pandeigenaar Re-Z Beheer is opgelucht dat een van de meest dynamische fashion retail formules, The Sting, ook de komende jaren invulling geeft aan de bekende hoek Mercuriusplein-Apollopad.
Saskia van Eeuwen-Ziengs hierover: “The Sting heeft echt gewacht met tekenen van hun nieuwe contract tot in april duidelijk werd dat het FOC van de baan is.”

Schomaker Mannenmode
Voor de herenmodezaak Schomaker Mannenmode is het niet anders. Voormalig naamgever Jos Schomaker, die zijn winkelformule verkocht heeft, blijft betrokken in de Asser binnenstad als eigenaar van het vastgoed waarin de winkel gevestigd is. “Eindelijk kunnen de uitbreidingsplannen van de plank gehaald worden”, geeft Schomaker aan. “De eigenaar én de retailer gaan nu gezamenlijk investeren om er een grotere en nog mooiere zaak van te maken.”

Goede gevoel komt terug
De voorzitter van de Vereniging Vastgoedeigenaren Assen Centrum (VVAC), Caspar Wortmann, is verheugd met deze transacties en investeringen. Hij vat samen: “Mooi om te zien dat verschillende
leden van onze vereniging hier hun rol oppakken. Er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren maar het is een begin. In elk geval zien wij het goede gevoel in de stad voorzichtig weer terugkomen. Wat daarbij ook zeker helpt is het nieuwe bestuursakkoord voor Assen, dat stevig inzet op een levendige binnenstad.”

Wortmann besluit: “Als VVAC blijven wij ons sterk maken voor een aantrekkelijk centrum waar altijd wat te doen is. Dat doen we vooral ook met onze partners in Vaart in Assen, waarbij vastgoed natuurlijk haar eigen accenten moet leggen. Onze vereniging groeit, en dat helpt ook. Want alléén ga je sneller maar samen kom je verder.”