Teleurstelling tijdens koninklijk bezoek 50ste Drentse Fiets4daagse

DELEN
Teleurstelling tijdens koninklijk bezoek 50ste Drentse Fiets4daagse

ASSEN – Onder koninklijke belangstelling is op acht startplaatsen in Drenthe de vijftigste Drentse Fiets4daagse van start gegaan. Koning Willem-Alexander stapte in Assen op de fiets en reed zeven kilometer mee op de route van startplaats De Bonte Wever tot het TT Circuit in Assen.

Het is niet voor het eerst dat het fietsevenement in een jubileumjaar koninklijk bezoek heeft. In 1975 was koningin Juliana bij de tiende editie van de Drentse Fiets4daagse en prins Claus reed in 1990 mee in de 25ste editie.

Teleurstelling

De 50ste editie van de Drentse Fiets4daagse zou voor de vele vrijwilligers in Assen ook een groot feest moeten zijn. In De Bonte Wever liepen na afloop van het bezoek van de koning vrijwilligers teleurgesteld in het rond. Ze hadden verwacht, dat ze op z’n minst, een glimp van de koning konden opgevangen, maar niets bleek minder waar.

Het bezoek van de koning is op startplaats Assen een ‘feestje’ geweest voor enkele leden van het secretariaat, vrijwilligers die dienst doen tijdens de Fiets4daagse zijn hierin niet betrokken. De vrijwilligers klaagden ook over de bijzonder slechte informatie die ze kregen toegespeeld van de ‘leiding’ in De Bonte Wever. Ook de toekomst zien sommige somber in. “Het kan wel eens de laatste keer zijn dat we hier staan. Toezegging dat wij er volgend jaar weer bij zijn is er niet. Na zoveel jaren trouwe dienst, kosteloos…worden we misschien wel af geserveerd”, aldus enkele vrijwilligers waarvan sommige al meer dan 30 jaar dienst doen tijdens het fietsevenement.