Terra mbo-opleiding Paardensport opent deuren

DELEN
ASSEN – Op zaterdag 6 februari organiseert de mbo-opleiding Paardensport van Terra Meppel van 12.00 uur tot 15.00 uur een open dag in het schoolbedrijf Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen.

In bedrijf

Tijdens de Open Dag krijgen de bezoekers een plattegrond zodat ze goed kunnen zien waar wat te vinden valt. Bezoekers komen zo in aanraking met alle facetten van de opleidingen en zien de leerlingen aan het werk. In de stallen geven leerlingen demonstraties op het gebied van verzorging.

Leerlingen krijgen rij- en springlessen en ze vertellen hoe het gaat met het brengen en halen van de eigen paarden. Daarnaast is een team van docenten en instructeurs aanwezig om toekomstige leerlingen uitleg te geven over de opleiding. Al deze activiteiten samen geven geïnteresseerde scholieren een goed beeld van de opleidingen Paardensport en Paardenhouderij.

Uniek

De opleiding Paardensport van Terra is momenteel de enige Paardensportopleiding in Noord Nederland waar je de paarden meeneemt tijdens de opleiding. De paarden staan op stal bij het schoolbedrijf in Assen en de leerlingen krijgen elke dag rijles. Leerlingen volgen deze opleidingen met hun eigen of een gehuurd paard.

Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen past goed bij de ambities die Terra heeft. Het is een modern bedrijf dat beschikt over alle faciliteiten die Terra haar leerlingen wil bieden. Sunrise-Stables is gelegen in Assen, 5 minuten van het centrum, direct aan een prachtig uitgebreid recreatiegebied. De manege is ook redelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het schoolbedrijf wordt door de leerlingen zelfstandig geleid.

Ook organiseren de leerlingen wedstrijden, waaronder het jaarlijkse Terra concours. Leerlingen die van ver komen, kunnen ook een appartement huren voor het verblijf op locatie, hier kun je zelfstandig wonen. Al met al is Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen een perfecte opleidingslocatie voor de opleidingen Paardensport en Paardenhouderij van Terra.

Interesse? Kom langs op de Open Dag op 6 februari in Hippisch Centrum Sunrise-Stables, Baggelhuizen 2 in Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen