The Incredible Dr. Pol signeert in bomvolle atrium RTV Drenthe

DELEN
Wereldberoemde dierenarts Dr. Pol spreekt in Assen
ASSEN – De hele week is hij al in Nederland voor de promotie van zijn boek ‘Dokter Pol’. De wereldberoemde dierenarts Jan Pol zorgt voor kijkcijferrecords op tv bij National Geographic en was vrijdagmiddag even in Assen op uitnodiging van boekhandel Iwema.

Dr. Pol signeert in Assen

Dat niet alleen de tv serie The Incredible Dr. Pol veel kijkers trekt bleek vanmiddag bij de signeersessie van Jan Pol en zijn vrouw Diana en zoon Charles, in het gebouw van RTV Drenthe aan de Beilerstraat in Assen. Toen bekend was geworden dat de Asser boekhandel Iwema de dierenarts naar Assen liet komen, werd de boekhandel overspoelt met verzoeken om aanwezig te zijn bij de signeersessie die Dr. Pol in de boekhandel zou geven. Meer dan 900 aanmeldingen kreeg Iwema te verwerken. Teveel om allemaal te ontvangen in de boekhandel aan de Gedempte Singel. Vandaar dat Iwema besloot om uit te wijken naar het atrium van RTV Drenthe en de ‘sessie’ met 500 genodigden in beslotenheid voort te zetten.

De signeersessie liep vrijdagmiddag behoorlijk uit en nam ruim vijf uur in beslag. Morgen vertrek Dr. Pol weer naar Amerika waar hij in Weidman, Michigan aan het hoofd staat van de beroemde dierenkliniek Pol Veterinary Services. Dit kan hij doen met een koffer vol cadeaus, want Dokter Pol (72) ontving van veel fans in Assen presentjes zoals tekeningen, drop, krentenbrood en zelfs zure haring.

Wie is The incredible Dr. Pol?

Jan Pol is geboren in Wateren (Drenthe). Daar groeide hij op samen met een oudere broer, (ook) Jan Pol, op het melkveebedrijf van zijn ouders. In 1970 studeerde hij af in diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens zijn studietijd deed hij mee aan een uitwisselingsproject en reisde hij af naar de Verenigde Staten om daar enige tijd te studeren. Hij verbleef daar bij een gastgezin en leerde daar Diane kennen, waar hij mee trouwde in 1967. Na hun huwelijk verhuisden zij naar Harbor Beach, Michigan, Verenigde Staten. Hier werkte Jan Pol tien jaar voor een andere dierenarts voor hij en zijn vrouw verhuisden naar Weidman, Michigan, Verenigde Staten om daar een eigen praktijk aan huis te beginnen in 1981

De reality serie over Dr. Pol

The incredible Dr. Pol is een reality-televisieserie welke in 26 landen, waaronder Nederland, wordt uitgezonden op National Geographic Channel. De serie is oorspronkelijk op Nat. Geo Wild gelanceerd. Centraal staat de Amerikaanse dierenkliniek Pol Veterinary Services uit Michigan met vee- en dierenarts Jan Pol, familie en personeel. De show is gelanceerd in 2011. De dierenarts staat er om bekend dat hij pragmatisch werkt met materialen die voorhanden zijn en zo de kosten voor behandeling zo laag mogelijk probeert te houden voor zijn klanten. Volgens Jan Pol zelf wordt er nooit iets uit de serie geknipt, met uitzondering van privézaken die per ongeluk gefilmd worden.

Bron: Wikipedia


2Divorce Assen


Bowlen in Assen