Theater De Nieuwe Kolk komt met eigen kerstproductie

DELEN
Open Dag De Nieuwe Kolk Assen

ASSEN – Theater De Nieuwe Kolk brengt in december haar eerste eigen productie. De familievoorstelling (8+) gaat over het boek van Charlie Dickens: Oliver Twist. Onder regie van Karin Noeken zijn de repetities gestart en worden de acteertalenten uit Drenthe klaargestoomd voor de voorstelling. Theater/Bioscoop hoopt dat een eigen kerstproductie een traditie wordt.

Op 22, 23, 26, 27 en 28 december speelt de eerste eigen productie ‘Oliver Twist’ in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk. De voorstelling is een kerstproductie en een echt familieuitje. De amateurspelers zijn allemaal geselecteerd op de auditie dag van 30 mei 2015, waar over de honderd auditanten op af kwamen. Uit alle kinderen die naar de audities kwamen, zijn twee ‘Olivers’ geselecteerd, een jongen en een meisje. “Twee spelers die om en om Oliver spelen is nodig bij zo’n grote rol”, aldus theaterdocente en educatiemedewerker Elise van der Laan van Theater De Nieuwe Kolk.

In de voorstelling, gebaseerd op het verhaal van Charlie Dickens, staat het jongetje Oliver centraal. Hij woont tot zijn negende in een weeshuis totdat hij wordt aan een doodskistmaker. Oliver vindt het verschrikkelijk en loopt weg. Hij zwerft over de straten tot hij London bereikt en wordt opgenomen door een bende van zakkenrollers. Al snel wordt hij betrapt, maar krijgt een thuis aangeboden door de alleraardigste man. De bende van de zakkenrollers is bang dat Oliver hun geheimen verklapt en besluit om hem te ontvoeren. Kan hij ontsnappen uit handen van de bende?

Meer informatie of kaarten voor deze voorstelling bestellen? Klik hier !