Theater De Nieuwe Kolk Assen verder in de lift

DELEN
ASSEN – De voorverkoop voor seizoen ’16-’17 van Theater De Nieuwe Kolk is goed verlopen. Het aantal verkochte kaarten ligt net iets hoger dan tijdens de voorverkoop van’15-’16, wat een recordseizoen is gebleken.

De jaarcijfers van 2015 gaven al aan dat tijdens vorig kalenderjaar 10% meer theaterkaarten zijn verkocht dan geprognotiseerd. Nu ook seizoen ’15-’16 officieel is afgesloten, blijkt dat die 10% extra voor het hele seizoen gold. Theater De Nieuwe Kolk trok afgelopen seizoen ruim 60.000 betalende bezoekers, in seizoen ’14-’15 waren dat er ruim 55.000 bezoekers. Directeur Hilko Folkeringa: “Nu de voorverkoop zelfs iets voorloopt op het afgelopen successeizoen, durf ik te stellen dat we in 2016-2017 een bezoekersaantal van 62.500 zullen halen. Al met al kun je zeggen dat de stijgende lijn zich voortzet. Bezoekers weten Theater De Nieuwe Kolk uitstekend te vinden!”

Populaire titels

Absolute verkooptoppers voor komend theaterjaar zijn de grote cabaretiers: Youp van ‘t Hek, Ronald Goedemondt, Theo Maassen, Philippe Geubels en Theater te Water met Bert Visscher. Andere populaire titels zijn ‘De Verleiders’, het Noord Nederlands Orkest met ‘Tribute to Freddie Mercury’, de Edwin Evers Band en het ruimtevaartcollege van André Kuipers.

Verkoop tickets De Nieuwe Kolk Assen

De verkoop van theatertickets loopt tijdens de zomer gewoon door. Uiteraard via dnk.nl maar ook via de informatiebalie en telefonisch zijn kaarten te verkrijgen.

Foto: Edwin Evers Band (Stefan Schipper)


2Divorce Assen


Bowlen in Assen