Theater De Steeg verrast CS Vincent van Gogh met een gratis schoolvoorstelling

DELEN

ASSEN – Op 12 oktober verlootte theater De Steeg tijdens haar Proeverij een gratis schoolvoorstelling. De gelukkige winnaar was CS Vincent van Gogh in Assen, locatie Lariks.

Op 23 november worden de leerlingen van deze school daarom getrakteerd op de voorstelling Vet Gezond.

Proeverij

De verloting van de gratis voorstelling was onderdeel van de Proeverij van De Steeg: een inspiratie- en netwerkmiddag voor docenten van scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De Steeg organiseerde de Proeverij om de relatie tussen het theatergezelschap en het onderwijs (haar klanten) te verstevigen. Er waren diverse workshops over actuele onderwerpen (zoals de aanpak van pesten, integratie-vraagstukken en Gezonde Scholen) en ’s avonds speelde De Steeg de voorstelling Vet Gezond.

Vet Gezond

Vet Gezond is een theatervoorstelling over gezond opgroeien, voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Hoe ga je als puber om met alle verleidingen om je heen? Zoals de kroketten in de kantine, zoete energiedrankjes, verleidelijke pilletjes, beeldschone modellen in de media, schoonheidsrages op internet, de goede adviezen van je ouders en de peer pressure van je leeftijdgenoten? Een gezonde leefstijl valt nog niet mee…

Vet Gezond ging vorig schooljaar in première en beleeft dit jaar tijdens de Proeverij op 12 oktober geheel opgefrist haar reprise. Het is een flitsende, energieke voorstelling die leerlingen bewust maakt van het belang van een gezonde leefstijl en hen subtiel verleidt daar een actievere houding in aan te nemen.

De Steeg ontwikkelde Vet Gezond in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen.