Theaterproductie Talent voor Gastvrijheid brengt mensen samen

DELEN
Haydar Corky (Syrian beatbox) en Harry Loco

Assen – In de zomer van 2016 is K&C gestart met het project Talent voor Gastvrijheid. Asielzoekers in AZC Oranje en inwoners van Drenthe werden samengebracht in muzikale workshops. Doel van de workshops was kennis maken met elkaar, met elkaars talent en samen plezier beleven aan culturele uitwisseling.

We zijn gestart met een aantal muzikale “summerschools” die resulteerden in een optreden tijdens de Open Dag van AZC Oranje. In oktober zijn we gestart met de openbare workshops o.l.v. Paul Mayer, Gharib Ali, Michiel Koperdraat, Woody Vermeltvort, Mietji Hully, Harry Loco en Eric Vandort. Muzikale begeleiding was er o.a. van MusicGenerations en Swingkoor!

Na de eerste periode volgde een gezamenlijk kerstfeest voor vluchtelingen en inwoners van Drenthe. De tweede workshopperiode werd op 18 februari 2017 afgesloten met het “Talent voor Gastvrijheid Voorjaarsconcert”. Deze dag begon met een aantal workshops van de band Kill Your Darlings en eindigde met een uitbundig feest met muziek van de Syrische zanger Gharib Ali.

Optreden gezamenlijk kerstfeest bij Jan Voortman in Oranje

Het project Talent voor Gastvrijheid heeft tot doel culturen en generaties samen te brengen én lokaal talent te ontdekken. Het project loopt ook in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam.

Talent voor Gastvrijheid is een initiatief van MusicGenerations en K&C. Beide organisaties willen de lokale bevolking en vluchtelingen met elkaar in contact brengen om te horen over elkaars cultuur en ervaringen, waardoor waardering en begrip ontstaat. Muziek en verhalen zijn de verbindende factoren.

Woody Vermeltvort

Philémon en Baucis
Het project Talent voor Gastvrijheid wordt afgesloten met een theaterproductie. Uitgangspunt is de Griekse tragedie PHILEMON EN BAUCIS. In deze tragedie ontvangt het ouder echtpaar Philémon en Baucis een aantal vreemdelingen en trakteert hen op een heerlijke maaltijd. Zij worden hiervoor rijkelijk beloond.

Meedoen met Philémon en Baucis? Dat kan! We repeteren nog op de volgende dagen in Podium Zuidhaege in Assen:

Repetitiedagen: 15, 22, 23 april, 29 en 30 april en 5 en 6 mei 2017
Première voorstelling: 14 mei Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Wil je meer informatie over de workshops en workshopleiders kijk dan op www.facebook.com/Talent voor Gastvrijheid

World peace is possible – Harry Loco

Foto’s: M. Babtist