Thema TT op vele plaatsen in Assen terug te vinden

DELEN

ASSEN – Over twaalf dagen zal de 85ste Dutch TT worden verreden op het TT Circuit van Assen. De binnenstad maakt zich op voor het grote feest en het programma rond het TT Festival is dit jaar ‘zeer goed’ te noemen.

Ondernemers spelen in op de feestelijkheden. In menig winkel is wel iets terug te vinden dat gerelateerd is aan motorsport en aan het evenement dat Assen wereldwijd op de kaart heeft gezet. Diverse etalages staan vol met bijzondere motoren zoals in het ‘oude’ postkantoor in ’t Forum waar maandagmorgen nog prachtig foto’s zijn neergehangen die ‘ware’ motorsport uitstralen. Daarnaast heeft Assen dit jaar wederom een ‘tijdelijk’ TT museum in het VVV kantoor aan de Marktstraat.

“ We willen motorsport uitstralen, dus de komende tijd is het thema bij ons in de winkel TT” Jos Geling – V&D

Winkelketen V&D heeft dit jaar voor het eerst drie motoren in het ‘warenhuis’ staan. Maandagmiddag kwam de derde motor binnen gereden. De wegrace machine van Erwin Postmus, die hoogst persoonlijk door vader Jan, vakkundig in de etalage bij de hoofdingang van V&D is geparkeerd. Motorsport is de passie van de familie Postmus uit Gieten. Sinds de jaren ’60 is Jan als monteur actief in de motorsport bij diverse internationale raceteams. Zijn liefde voor motoren, snelheid en techniek heeft hij overgedragen aan zijn zoon Erwin. Erwin begon op zijn negende met crosswedstrijden en jaren later, op zijn 32ste, met wegracen. Samen vormen Jan en Erwin Team Postmus Racing.

Bedrijfleider Jos Geling van V&D Assen is blij met de aanwinst en laat zich enthousiast bijpraten door Jan over de raceprestaties van zoon Erwin en de motor. “Ik vind het belangrijk om een thema te hebben in de winkel en om onze regiofunctie te versterken. We willen motorsport uitstralen, dus de komende tijd is het thema bij ons in de winkel TT”, aldus Geling.