Tijdelijke brug over het water tijdens Kunst aan de Vaart

DELEN

Assen – Op 3 september wordt er een brug over de Vaart in Assen geplaatst, net zoals decennia geleden het geval is geweest. Ongetwijfeld levert dit weer mooie beelden op van het plaatsen van een kunstwerk in de Vaart. De opbouw start begin van de middag en naar verwachting zal rond 16:30 uur het resultaat te bewonderen zijn.

Tijdelijke brug
Tijdens Kunst aan de Vaart ligt in de Vaart een tijdelijke brug die beide zijden met elkaar verbindt. Deze bijzondere brug komt op de plek te liggen waar tot een halve eeuw geleden ook een voetbrug heeft gelegen. Vanaf maandag 3 t/m donderdag 7 september is de brug vanaf de Vaart Noordzijde in gebruik van 18.30 – 20.30 uur. Tijdens het weekend is de brug beide dagen van 11.00 – 17.00 open voor publiek.

Touch of Time
Het ontwerp van de brug is van Lambert Kamps Studio voor beeldende kunst, design en concept ontwikkeling. Zijn projecten bevinden zich op het grensvlak van autonome kunst, design en architectuur. In 2017 is aan Lambert Kamps de European Design Award voor het project Touch of Time toegekend. Touch in Time is gepresenteerd in Amsterdam tijdens het Light Festival.

Praktisch
Er zijn tijdens Kunst aan de Vaart twee ontvangstpunten: één op de Kop van de Vaart en één aan de Vaart Zuidzijde. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie. Het Magazine (met daarin het programma) is hier gratis verkrijgbaar.

Kunst aan de Vaart: 8 & 9 september | Tijden: 11.00 – 17.00 uur| Entree: gratis www.kunstaandevaart.nl