Tim Coronel ‘Dit doet me wat’

DELEN

ASSEN – Tijdens de opening van de nieuwe aansluiting A28 Assen-Zuid – TT Circuit Assen gaf Tim Coronel een demonstratie met de Maxxis Dakar Buggy. Een voertuig op vier wielen, maar onder de motorkap ligt een heus motorblok van een Suzuki Hayabusa 4 cilinder 1350 cc.

De buggy heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur, maar dit haalde hij op de korte rechte stukken woensdagmorgen in Assen niet.

,,Een pittig karretje”, zo laat Coronel weten. De 43-jarige coureur uit Naarden is verheugd in Assen te zijn en als kleinzoon van wijlen Bertus van Hamersveld met de buggy over de nieuwe rotonde te rijden die de naam draagt van zijn opa die in de jaren ’20 tot net naar de oorlog actief was als motorcoureur.

,,Door mijn opa ben ik mede in aanraking gekomen met auto- en motorsport. Mijn vader racete ook en zodoende waren we vaak op circuits en bij wedstrijden te vinden. Voor m’n broer en mij was het allemaal heel normaal. Andere kinderen speelden buiten in de bossen en maakten boomhutten van takken, maar wij bouwden hutten van oude banden op een circuit. Om vandaag hier te zijn is heel speciaal. Ja…dit doet me wat”, zo laat Coronel weten.