Tips in aanrandingszaak Donaustraat Assen

DELEN
Politie waarschuwt voor computeroplichters

ASSEN – Afgelopen maandag heeft de politie videobeelden vrijgegeven waarop een man te zien is die verdacht wordt van aanranding. Deze aanranding vond vorig jaar plaats op 19 februari 2014 omstreeks 21.45 uur in een brandgang op de Donaustraat in Assen.

Het slachtoffer, een 40-jarige vrouw uit Assen, liep vanaf CBS De Lichtbaak naar huis. Achter de Poiesz in de Maasstraat langs en vervolgens de Donaustraat in. In de brandgang op de Donaustraat zag ze een man vlak achter haar lopen. Ter hoogte van het erf van haar buren pakte de man haar van achteren vast en betastte haar bij haar borsten en in haar kruis. Toen de vrouw hierop hard begon te schreeuwen sloeg de dader op de vlucht.

Signalement dader

De verdachte is een man van ongeveer 1.60 a 1.70 groot. Hij heeft een tenger, smal postuur en zijn leeftijd wordt door het slachtoffer geschat rond de 20 jaar. De dader droeg een zwarte muts, een lichtkleurige jas of trui en een donkere broek.

Tips

Naar aanleiding van het signalement en de videobeelden zijn bij de politie tips binnengekomen. “Via de oproep is er door verschillende mensen informatie bij ons aangeleverd. Wij zijn deze informatie nu verder aan het uitzoeken. Op dit moment heeft dat nog niet geleid tot een aanhouding”, zo laat politiewoordvoeder Sylvia Sanders aan de redactie van Nieuws in Assen weten. Uiteraard is de politie nog steeds op zoek naar meer mogelijke getuigen en tips.

Weet u meer? Neem dan gratis contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of neem contact op met de politie in Assen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.