Toernooidirecteur De Ruiter ’We willen van die tenten af’

DELEN
ASSEN – Vanaf maart 2016 sluit de ijsbaan in Assen definitief haar deuren. De semi overdekte kunstijsbaan zal dan voorgoed verleden tijd zijn.

Door de sluiting verliest Assen een paar mooie evenement, zelfs op WK-niveau. Het WK Speedway zal in het weekend van 10 maart tot en met 13 maart worden verreden en daarna sluit de ijsbaan. Ook de Asser Wintertriathlon ging zaterdag 31 oktober 2015 met de laatste 32ste editie de geschiedenisboeken in. Maar hoe gaat het dan verder met de ‘ijs’ hal in Assen. Staat het Dutch Open Darts dan weer op de agenda.

“ De sfeer is hier altijd goed en we hebben prima contact. Een kritisch punt is dat we wel graag van de tenten af willen” Niels de Ruiter

Sinds 2014 wordt het grootste open dartstoernooi van Europa gespeeld in De Bonte Wever te Assen. Hiervoor worden alle ruimtes in het complex benut en op de ijsbaan worden extra ‘ruimtes’ neergezet in de vorm van tenten. Niels de Ruiter toernooidirecteur bij de Nederlandse Darts Bond “Van die tenten willen we graag af”.

De immense tenten zijn nodig om extra ruimte te creëren om de ruim 4600 darters met aanhang en toeschouwers te kunnen herbergen tijdens het toernooi. “De tenten zijn niet echt geschikt voor zo’n groots toernooi. Daarnaast is het erg duur om de tenten te verwarmen. Het kost veel diesel om de dieselkachels te laten draaien”, zo laat De Ruiter onze redactie weten.

Op de vraag of volgende jaar het Dutch Open Darts weer naar Assen komt geeft de toernooidirecteur een krachtig antwoord “We hebben met De Bonte Wever een eenjarig contract. Per jaar bekijken we of het weer mogelijk is om het toernooi te houden in Assen. De sfeer is hier altijd goed en we hebben prima contact. Een kritisch punt is dat we wel graag van de tenten af willen”.

Wat De Bonte Wever precies van plan is met de ijshal en wat er voor in de plaats komt is nog onduidelijk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen