Toertocht handbikes Ronde van Drenthe ook voor aangepaste fietsen

DELEN

Assen – Na drie eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe op zaterdag 16 maart 2019 een toertocht die ditmaal, naast de handbikes ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

Algemeen
De routes voeren langs authentieke Drentse dorpen en landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Als de volgende dag de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours rijden weet u precies hoe dat voelt! Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

Afstanden
De start en finish zijn bij Theater – Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. De verschillende routes met afstanden van ongeveer 35 en 55 km zijn volledig bepijld en u wordt bij start/finish en onderweg perfect verzorgd. Na afloop ligt er een speciale attentie voor u klaar. Deelname is gratis!

Starttijd
De starttijd van de afstanden is tussen 09.00 – 09.30 uur vanuit Theater – Congrescentrum De Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. Uiterlijk 09:30 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 13:00 uur. De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.

Onderweg zullen stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is geheel gratis. Onderweg langs de route worden er fietsvriendelijke tarieven berekend. Was- en kleedgelegenheid vindt u bij Het Activum, Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (Sportpark Bentinckspark).

Racerunners in actie
Dit jaar worden er op zaterdag 16 maart 2019 demonstraties met de Racerunner en de Alinker loopfietsen gegeven. De Racerunner is ook een 3-wiel loopfiets zonder pedalen en met borststeun en is inmiddels een wedstrijdsport voor kinderen die in het dagelijks leven een rollator of krukken gebruiken. Het frame is opvouwbaar is daardoor mee te nemen in de trein of auto. De demo’s vinden ’s middags plaats op een parcours van ca. 200-300 meter in de nabijheid van de finishlocatie bij het gemeentehuis van Hoogeveen. Leden van o.a. AAC61 en GSC Emmen zullen de demonstraties verzorgen.

Aanmelden aangepast fietsen
GRATIS inschrijven via: Aanmelden aangepast fietsen

Goede doel
We willen graag dat ook buddy’s (helpers op de fiets) zich inschrijven). Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom (gaat naar het goede doel). Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De uitslag van de verloting wordt na afloop van de Ronde van Drenthe, o.a. via de website, bekend gemaakt.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen, SportDrenthe en Hersenletsel on Tour.