Ton en Marieke Koopman presenteren Matthäus Passion voor kinderen

DELEN

Assen – Dit voorjaar brengt Ton Koopman een speciale kinderversie van de alom bekende Matthäus Passion naar de concertzalen. Samen met zijn dochter, actrice Marieke Koopman, en acteur Boudewijn Scholten presenteert hij van 14 tot en met 17 maart de concerttournee ‘Hemel en aarde’, met concerten in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoogeveen en Assen.

Dit bijzondere kinderconcert vertelt het passieverhaal vanuit het perspectief van de achtjarige dochter van stadhouder Pontius Pilatus, Noleta. In combinatie met een meeslepend verhaal komt Koopmans eigen selectie aan muzikale hoogtepunten uit Bachs Matthäus Passion aan bod. Het aloude passieverhaal is vandaag de dag nog steeds zeer actueel. Discriminatie, vooroordelen, haat, het aanwijzen van een zondebok, onrecht en verraad zijn onderwerpen die ook kinderen niet vreemd zijn.

Een afvaardiging van The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir vertolkt onder leiding van Ton Koopman de muziek. Marieke Koopman schreef het theaterstuk en vertolkt hierin de rol van Noleta. De regie van het stuk wordt verzorgd door Erik van ‘t Wout.

Het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Concerten
wooensdag 14 maart, 15.00 uur / Rotterdam, De Doelen
donderdag 15 maart, 16.30 uur / Amsterdam, Waalse Kerk
vrijdag 16 maart, 16.00 uur / Utrecht, Jacobikerk
zaterdag 17 maart, 11.30 uur / Hoogeveen, Hervormde Kerk
zaterdag 17 maart, 16.00 uur / Assen, Jozefkerk

Kaarten bestellen voor Assen, Klik hier !