Tony Neef prijst theater De Nieuwe Kolk Assen

DELEN

Tony Neef prijst theater De Nieuwe Kolk Assen

Hij wilde toen hij klein was altijd al zanger worden. Hij begon zijn musicalcarrière wat ongewoon met een studie Andragogie aan de universiteit van Groningen. Na deze opleiding is hij naar de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum gegaan. Naast musicals is hij ook nog op andere vlakken actief en bracht hij in 1999 zijn eerste solo album uit genaamd ‘Nooit Verwacht’. De nummers op deze cd zijn door hem zelf geschreven. Hij kreeg een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2006, in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor ‘Sweet Charity’. Ook schrijft hij teksten voor diverse Nederlandse artiesten, zo schreef hij de hit van Jeroen van der Boom ‘Jij bent zo’.

Tony Neef, 52 jaar geleden geboren in het Groningse Leek en van zijn vierde tot zijn negentiende jaar gewoond in Roden trad gisterenavond op in een nagenoeg uitverkocht theater De Nieuwe Kolk met de musical Annie alwaar hij één van de hoofdrollen vertolkt in de gedaante van Oliver Warbucks.

Tony prees het theater in zijn hoedanigheid maar vooral de schoonheid. In een kort interview liet de musicalster weten:

“Ik ben eerder wel eens geweest in de ‘oude’ Kolk. Vond het er gezellig, maar dit is echt een fantastisch mooi gebouw en wat een prachtig theater is het geworden”.

Dit alles vertellende met een licht Drents accent, want een nuchtere  noordeling is hij altijd gebleven. “Ik heb altijd in Roden gewoond en nu ik hier in het theater sta en al die noordelingen om me heen heb, moet ik er voor waken dat ik straks op het podium geen Drentse taal meer sta te praten”, aldus een lachende Tony.

Een gemoedelijk persoonlijkheid die eind van dit jaar in de theaters te zien is als Wim Sonneveld in de gelijknamige musical. Tony liet eerder in de media weten dat deze hoofdrol in Sonneveld, de kroon op zijn werk is. Vrijdagavond staat hij samen met Jenny Arean wederom op de ‘planken’ van theater De Nieuwe Kolk te Assen.