Top drukte tijdens Gamma City F1 Demo Assen

DELEN

Donderdagavond gaf de 24-jarige Scuderia Toro Rosso-coureur Jean-Éric Vergne met de RB8 Red Bull Formule 1 bolide een demonstatie langs De Vaart in Assen. Het is het type F1 auto waarmee de Duitser Sebastian Vettel in 2012 wereldkampioen werd. Het Oostenrijkse Infiniti Red Bull Racing

 F1 coureur Jean-Éric Vergne
F1 coureur Jean-Éric Vergne © Nieuws in Assen

drukte de afgelopen jaren een groot stempel op het FIA Formule 1-wereldkampioenschap, maar liefst vier jaar op rij won het team van Red Bull de constructeurstitel en vier jaar op rij werd de Duitser Sebastian Vettel tot wereldkampioen gekroond.

Topdrukte

De organisatie van de Gamma City Demo verwachten evenals vorig jaar zo’n 20.000 mensen langs De Vaart, echter zijn dit er zeker  5000 meer geworden. Mede door het goede weer en een divers programma kan organisator Lee van Dam terug kijken op een geslaagde avond.  Het publiek kreeg verder demonstraties voorgeschoteld van onder anderen Dakar-coureur Frans Verhoeven op zijn Yamaha, beste Nederlander in de TT Jasper Iwema en bolides uit het NK HTGT, de Clio Cup Benelux en Formule Renault.

Foto © Nieuws in Assen.