TOPprogramma Drenthe bereikt groot deel Drentse MKB

DELEN
Open Dag De Nieuwe Kolk Assen

ASSEN – Vandaag blikken Drentse ondernemers en bestuurders in De Nieuwe Kolk in Assen samen terug op de resultaten van het TOPprogramma Drenthe, een initiatief van de provincie Drenthe ter ondersteuning en stimulering van het Drentse MKB.

Het MKB is met bijna 80% van het totale Drentse bedrijfsleven een belangrijke motor achter de Drentse economie. Een groot deel van deze groep ondernemers heeft de afgelopen periode gebruik gemaakt van het TOPprogramma Drenthe.

Resultaten TOPprogramma Drenthe

Op de website www.ikbendrentsondernemer.nl biedt het TOPprogramma Drenthe ondernemers in iedere fase van hun ondernemerschap waardevolle tools en inspiratie. Ook worden er workshops en bijeenkomsten georganiseerd, zijn er voucherregelingen en is het mogelijk om telefonische of digitale ondersteuning van een ondernemersadviseur te krijgen.

Sinds de start van het programma op 1 juli 2014 hebben al bijna 300 Drentse MKB’ers en startende bedrijven gebruik gemaakt van een adviesgesprek met een ondernemersadviseur van de Kamer van Koophandel. Met de verschillende workshops en events werden in totaal al bijna 600 ondernemers bereikt en tot dusver maakten 50 bedrijven gebruik van een financiële injectie om verder te kunnen groeien, te innoveren of om de eerste schreden op het export pad te zetten. Ook is in 2014 De Ondernemersfabriek van start gegaan. Hier krijgen startende ondernemers ondersteuning op diverse aspecten van het ondernemerschap. Met de website www.ikbendrentsondernemer.nl worden ca. 1.000 unieke bezoekers per maand bereikt. Sinds de livegang betekent dat meer dan de helft van het totale MKB in Drenthe.

Toekomstplannen

Tijdens de bijeenkomst zal niet alleen worden teruggeblikt op de afgelopen periode. Gedeputeerde Henk Brink van Economische Zaken neemt de aanwezigen mee in zijn toekomstvisie voor het Drentse MKB:

“Het TOPprogramma is een mooie regeling waar een groot aantal bedrijven gebruik van heeft gemaakt. Het sluit aan op de praktijk en helpt bedrijven op weg. Ook in de toekomst blijven we het MKB stimuleren.”

De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de Kamer van Koophandel. De organisatie van alle activiteiten rondom het TOPprogramma wordt in opdracht van de provincie Drenthe uitgevoerd door de NOM en de Kamer van Koophandel.