Trampolinespringers van Omnigym weer succesvol in de lucht

DELEN

ASSEN – Afgelopen zaterdag heeft Omnigym Assen deelgenomen aan de tweede plaatsingswedstrijd Trampolinespringen voor Individueel en Synchroon in de Marsdijkhal te Assen. Dit was de tweede wedstrijd in een serie van drie, waar de springers zich kunnen plaatsen voor het NK trampolinespringen dat op 20 en 21 juni in Ahoy Rotterdam wordt gehouden. De beste twee van de drie wedstrijden tellen mee voor de einduitslag, waardoor sommige springers nu al zeker zijn van deelname aan dit NK in Ahoy. 

De wedstrijd begon met het individuele gedeelte. In de E klasse is Noah Forsten, als 7 jarige instapper, verzekerd van deelname in Ahoy. Na twee wedstrijden op het hoogste schavot te eindigen gaat zij als eerste door naar het NK. Myrthe Postma werd in deze categorie derde, zij zal zich de volgende wedstrijd nog moeten bewijzen. Bij de Jeugd springers wist Caline Hummel op de eerste plek te eindigen, waarmee ze veel kans heeft om ook af te mogen reizen naar Rotterdam. Bij de pupillen D zijn Jemma Wierenga en Nicky Janssen beide zeker van deelname in Ahoy. Zij werden beide een wedstrijd eerste en een wedstrijd tweede en houden hiermee de concurrentie achter zich. Bij de Jeugd D eindige Beau Rooda op de eerste plek. Zij maakt hiermee veel kans om zich te plaatsen. In de C klasse was er opnieuw succes: Charlotte Middendorp werd hier tweede bij de pupillen. Myrthe Forsten werd eerste bij de Jeugd, waar Danielle Bogaards deze wedstrijd tweede werd. Myrthe en Danielle zijn hiermee zeker van deelname in Ahoy. Agnes de Haan werd derde bij de junioren en Madelon Meijers behaalde eveneens de derde plek bij de senioren.

In de middag werd de wedstrijd voortgezet met het synchroonspringen, waar opnieuw succes was voor Omnigym Assen. Noah Forsten werd samen met haar partner Chanelle Dewnarain van VAKO Vries eerste bij de instappers, hiermee hebben zij zich geplaatst voor het NK. Lisa Wijngaard en Myrthe Postma werden tweede. Bij de pupillen behaalden Lizette Kliphuis en Paula Gräler een knappe derde plek. Bij de jeugd zijn Yoline Hoekstra en Mika Wolters zeker van plaatsing door opnieuw op de tweede plek te eindigen. Jemma Wierenga en Julia Brouwer gaan Omnigym Assen bij de pupillen D vertegenwoordigen op het NK. Jessica Bogaards en Beau Rooda behaalden bij de jeugd D een zilveren medaille. Bij de Jeugd C eindigen Charlotte Middendorp en haar partner Anouk Dreijer van TSV Hoogezand opnieuw op het podium, dit keer op de derde plek, wat hun deelname in Ahoy verzekerd. Danielle Bogaards en Agnes de Haan werden tweede bij de junioren, wat ook nog mogelijkheden biedt. Madelon Meijers en Anouk van den Brink werden tweede bij de senioren.

De laatste plaatsingswedstrijd zal plaatsvinden op 28 maart in Hoogezand. Dan zal duidelijk worden welke springers zullen deelnemen op het NK trampolinespringen individueel en synchroon.