Transgender Netwerk Nederland reikt Transzoen uit aan Biblionet Drenthe

DELEN

Assen – Voor Biblionet Drenthe staat de persoonlijke ontplooiing van iedereen centraal. Dat geldt zeker voor Nathalie, als werknemer bij Biblionet Drenthe had zij op de werkvloer haar coming-out als transvrouw. Vanaf het allereerste begin voelde zij zich gesteund en dat verdient waardering. Biblionet Drenthe krijgt daarom op 16 mei de Transzoen uitgereikt uit handen van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Transzoen
Met de Transzoen, een kunstwerk van Katinka Waelbers, wil TNN werkgevers die het goede voorbeeld geven in het zonnetje zetten. Want zeker op de arbeidsmarkt en de werkvloer hebben veel transgender personen het niet gemakkelijk. Ruim 40% maakt discriminatie mee.

Zichzelf zijn
Een beauty-avond voor vrouwen, georganiseerd door de personeelsvereniging, was voor de Almelose Nathalie het startpunt om zichzelf te zijn op de werkvloer. De steun van collega’s beperkte zich niet tot die werkvloer. Ze gingen ook met haar mee naar een ontmoetingsavond voor trans vrouwen in Groningen. Een avond die nog veel mooie herinneringen oproept bij Nathalie en collega’s.

Negatieve reacties
De uitreiking van de Transzoen valt op de dag vóór de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Transgender personen worden ook in Nederland nog regelmatig met negatieve reacties geconfronteerd. Van uitschelden tot ontslagen worden omdat je in transitie gaat, tot bedreiging en zelfs geweld.

Het verschil maken
“Het is daarom super belangrijk om te laten zien hoe je als werkgever en collega’s het verschil kan maken in het leven van een transgender persoon,” aldus TNN-bestuurslid Alex Kain.

Nomineer ook jouw werkgever
Aanmelden kan via de website van Transgender Netwerk.