Trimloop Run2Day-AAC’61 ook voor Racerunners

DELEN

Assen – Zaterdag 12 januari kunnen de Racerunners om 11.00 uur óók meedoen met het maandelijkse trimevenement van AAC’61. Al heel veel jaren geeft AAC’61 hardlopers de gelegenheid om in het winterhalfjaar hun conditie te meten maar de Racerunners moeten eigenlijk ook mee kunnen doen, is de gedachte.

Motiverend
Deze jongeren maar ook volwassenen met een lichamelijke beperking gebruiken in het dagelijkse leven een rollator of een rolstoel. Voor hen is dit veelal één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Hierdoor krijgen zij ook de kans om de conditie te onderhouden en aan een sportactiviteit mee te doen. Samen met anderen plezier maken werkt bovendien zeer motiverend en de onderlinge competitie eveneens. Het plezier waarmee ze bezig zijn onderstreept dit. Sinds 2016 zijn er tot nu toe wekelijks negen racerunners actief op de baan van AAC’61.

Zelf afstand bepalen
De Race Runners, die een soort driewielfiets met een borststeun gebruiken, starten om 11.00 gelijk met de lopers. Zij mogen zelf bepalen welke afstand ze op de atletiekbaan van 400 m afleggen.

Inschrijven
Vanaf 10 uur kan ingeschreven worden in de kantine in het clubgebouw van AAC’61 op het adres Achterpad 1. Dit is aan de achterzijde van de Bonte Wever. Er is een lift aanwezig die ruimte biedt aan een rolstoel. Het inschrijfgeld is slechts € 3,50 (tot 12 jaar gratis). Na afloop zijn in de kleedkamers warme douches beschikbaar.

Volgende trimlopen
De volgende trimlopen zijn dit seizoen op 9 februari en 9 maart.

Nieuwjaars inloop
Na de trimloop is er van 11.30 tot ongeveer 13.30 uur een Nieuwjaars inloop in de kantine voor de deelnemers en leden van AAC’61. Onder het genot van een kleine versnapering en een drankje kan gezellig het sportieve jaar worden begonnen.

Racerunner tijdens de TT Run op het TT Circuit (2016)