Trip Racing Team prominent aanwezig op het TT Festival

DELEN

ASSEN – Klaas Trip, een bekende naam in de wereld van de minibikes. Tot vorig jaar was hij de vaste monteur van Race Kids. In de winter van 2014/2015 heeft hij met een aantal ouders het plan opgevat om een eigen raceteam te beginnen: Trip Racing Team.

De krachten bundelen, gebruik maken van elkaars kwaliteiten en zo de jonge coureurs opleiden tot volwaardige coureurs die gezien worden en wie weet ooit doorstromen naar het grote circuit. En dat het nieuwe team een succes is, is een feit. Diverse bekers en medailles zijn inmiddels behaald. Nick Gepken #8, Daniël Tappel #27, Alec van Urk #29, Kevin Trip #34, Lucas Arends #55, Sven Wind #60 en Dinand Heijnen #113 … zij vormen samen de coureurs van Trip Racing Team. En zoals Klaas laatst zei: “Ben trots op mien tiem !!!”

Klaas Trip, vaak “Oop” (opa) genoemd, weet als geen ander hoe hij de coureurs moet motiveren. “De bike loopt niet lekker, Klaas” … “Oh, ik kiek wel eem” … En Klaas kijkt dan even, alleen kijken, en zgn. heeft hij dan de bike iets anders afgesteld en de jonge coureur gaat weer de baan op, in het volste vertrouwen dat het nu goed is. En het gaat dan goed, want ja, “Oop” heeft naar de bike gekeken en dan rijdt hij natuurlijk weer goed. Want er is het volste vertrouwen in Klaas. Als er echt iets aan de bike mankeert, had Klaas dat natuurlijk allang gezien, want zijn aandachtige blik langs de baan ontgaat niemand.

Trip Racing Team is gevraagd om donderdag- en vrijdagavond een paar demo’s te geven achter de Hema in Assen. Race Kids had niet voldoende coureurs/bikes voorhanden, dus er werd een beroep gedaan op Klaas en zijn team. Demo’s geven tijdens het TT Festival in de stad? Natuurlijk wilden ze dat. Een mooiere promotie konden ze zich niet wensen. Daar waar de coureurs in het begin van de avond nog voorzichtig over de baan schoven, gingen ze gaandeweg de avond steeds sneller. Natuurlijk was er af en toe een kleine valpartij. Marquez valt ook weleens, zei één van de jongens tegen mij. Maar deze jongens hebben de strobaal nog niet geraakt of ze staan alweer op en willen verder rijden. Passie bij de jeugd, zo ontzettend mooi om te zien.

Edward Heijnen, “Reespappe”, schrijft na iedere training/wedstrijd een mooi verslag en zo ook na het TT Festival. Dat verslag delen wij graag om de betrokkenheid van de ouders en de coureurs te laten zien.

Aankomende zaterdag 4 juli is er op de Junior Track in Assen een wedstrijd van de minibikes. Dus wilt u de coureurs eens op een echte baan in actie zijn, dan is dit een mooie gelegenheid. De toegang is gratis, het parkeren ook, en het plezier krijgt u er als bonus bij. Want genieten zult u zeer zeker.

Trip Racing Team, een naam om te onthouden, een kweekvijver voor talenten.

Het verslag van “Reespappe” Edward Heijnen

TT-week 2015…ervaring!

Trip Racing Team had een verzoek ontvangen van Racekids of ze hun kunsten gezamenlijk wilden vertonen in het centrum van Assen tijdens het TT-festival op donderdag en vrijdag! Zo’n uitnodiging is natuurlijk geweldig, maar brengt ook zeer verschillende effecten teweeg bij verschillende persoonlijkheden!

Coureurs die in hun gedachten voor ‘100.000’ man publiek hun wheely trekken na hun geweldige overwinning…en hun kinderen gunnende ouders die organisatorisch in de stress schieten…hoe te regelen met leerplicht en hun eigen werkzaamheden..snipperen dus op beide fronten.

Door KNMV bondscoach Barry Veneman werd er een keurige vrijbrief richting de aangaande scholen opgesteld om de belangrijkheid voor motorracend Nederland van het TT-gebeuren te verwoorden! Het spektakel kon beginnen!

racer

Op donderdag werd de reis, compleet met maagklachten en wat gaat er allemaal gebeuren gedachten, richting Assen centrum aangegaan! Ter plaatse zag je toch een lichte teleurstelling bij de coureurs! ‘Geen publiek?’…niet begrijpende dat het festival nog niet was begonnen…’waar moeten we rijden dan?’…niet doorhebbend dat het baantje nog aangelegd diende te worden…tot dat alles in gereedheid was en het spektakel daadwerkelijk begon!

Er begon zich langzaamaan een groot publiek te melden achter de hekken om hun circuit…er bleek een heuse omroeper te zijn die hun namen en activiteiten door Assen schalmde! De maagproblematiek en oog-en gedachte activiteiten namen hun plaats weer in…’wat gebeurt er allemaal?’…en toen kwam het verlossende…’Gentlemen…start your engines!’…na het overwinnen van gezonde opstart problematiek, schikten ze zich steeds beter in hun rol van publiekvermakers en het laten zien van hun kunnen…de wheely’s bleven achterwege en een overwinning deed niet terzake (al kwamen er toch wel enkele kreten in die richting ons ter oren!)…maar applaus van hun ‘100.000’ man publiek was er!

En dan blijkt dat er tussen hun ‘leven’ van motoren ook nog ruimte is voor andere zaken in het leven. Hun activiteiten werden namelijk afgewisseld met een heuse meiden dansgroep en miss TT-Festival verkiezing, die zich beiden konden verheugen op een, in leer geklede, frontrow!! Ook werden de aanwezige fiets- en motor stuntshows vol interesse gadegeslagen.

Moe en, zeer, voldaan werd beide dagen het bed opgezocht(zonder wat voor commentaar dan ook!?) en voelden ze zich hetzelfde als Rossi op de zaterdag!

Foto(s) © M. Babtist – Spiegelgrafie