Truckstar Festival 2018 bomvol spektakel en met Hollandse Muziekavond

DELEN

Assen – Vrachtwagenminnend Nederland staat in de startblokken voor het 38ste Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen. Op vrijdag 27 juli rijden ruim 2.200 vrachtwagens richting het wereldvermaarde circuit. Het Truckstar Festival is verreweg het grootste transportevenement van Europa. De ‘racetrack’ van het TT Circuit is voor één weekend geheel het domein van vrachtwagens uit heel Europa, hun chauffeurs en liefhebbers uit binnen- en buitenland.

De bijzonderste trucks uit heel Europa
De uitloopstroken langs de racebaan worden helemaal volgeparkeerd met trucks van Truckstar abonnees. Vrachtwagens die je dagelijks op de weg kunt tegenkomen, blinkend gepoetst en spiegel aan spiegel geparkeerd. Op de paddock (het binnenterrein) vind je alle bijzondere vrachtwagens, zoals Amerikaanse trucks, oldtimers, wagens uit het zwaar en speciaal transport, showtrucks met speciale beschilderingen en interieurs die helemaal ‘custom made’ gemaakt zijn. Uit heel Europa komen daarvoor de fraaiste vrachtwagens naar Assen gereden. Dit jaar verwelkomen we o.a. de spectaculaire truck van de firma Auvinen uit Finland.

De Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland
Op het Festival zijn diverse verkiezingen. Zo worden de mooiste Europese showtruck en special-painttruck verkozen. Eén van de hoogtepunten van het Truckstar Festival is de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Dat moet een vrachtwagen zijn waar ook dagelijks mee gewerkt wordt. Er staan er 24 in de finale, uitgekozen door de lezers van Truckstar. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welke vrachtwagen de mooiste van Nederland gaat worden. Niet zelden zijn winnaars tot tranen toe geroerd.

Foto: M. Babtist

Stunts, rook en veel spektakel
Op beide dagen is er een programma boordevol spektakel voor de hoofdtribune van het circuit. Er wordt geracet met trucks, al dan niet met een caravan erachter, er vindt een decibellencontest plaats (welke truck maakt het meeste en diepste geluid?) en er zijn parades van bijzondere vrachtwagens. Hoogtepunt is de FMX4ever stuntshow waarbij enkele motorfanaten adembenemende motorstunts uithalen.

Vakbeurs en familie-evenement ineen
De truckmerken en andere transport-gerelateerde bedrijven vormen samen het beursplein. Daar kun je de nieuwste modellen bekijken van merken als DAF, Scania en Mercedes. Het Truckstar Festival is niet alleen een evenement voor vrachtwagenliefhebbers. Met een kinderdorp, kermis en braderie heeft het Truckstar Festival alles in zich voor een geslaagd dagje of weekendje uit voor het hele gezin. Er komen vele duizenden dagjesmensen op af.

Foto: M. Babtist

Hollandse Muziekavond weer terug op het circuit
Een evenement op zich tijdens het Truckstar Festival is de Hollandse Muziekavond, met een ijzersterke line-up van Nederlandstalige artiesten. De presentatie van de Muziekavond is in handen van Willie Oosterhuis. Hij kan artiesten als Samantha Steenwijk (bekend van The Voice en Bloed, Zweet & Tranen), Mooi Wark en vanzelfsprekend Henk Wijngaard aankondigen. De Hollandse Muziekavond vindt dit jaar plaats op het TT Circuit zelf. Het programma start om 18.30 uur en duurt tot 23.30 uur. Mensen die in het bezit zijn van een zaterdag- of een weekendkaart voor het Truckstar Festival hebben gratis toegang. Voor bezoekers die alleen de Hollandse Muziekavond willen bezoeken, zijn er speciale toegangskaarten verkrijgbaar in de voorverkoop op hollandsemuziekavond.nl of op zaterdagavond bij de kassa’s van het TT Circuit.

Foto: M. Babtist

Openingstijden en bereikbaarheid
Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28 en is perfect bereikbaar met eigen vervoer. Parkeren is gratis. Vanaf het station van Assen rijden op beide dagen pendelbussen naar het Truckstar Festival. De openingstijden zijn op zaterdag van 8.00 uur tot 23.30 uur en op zondag van 8.00 tot 17.00 uur. De kassa’s van het circuit zijn vanaf 7.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op www.truckstarfestival.nl.

Al sinds 1980
Truckstar Magazine is de organisator van het Truckstar Festival, dat jaarlijks in het laatste weekend van juli plaatsvindt op het TT Circuit van Assen. Truckstar Magazine is hét lijfblad van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur met een verkochte oplage van circa 36.000 exemplaren per editie. Dit jaar is de 38ste editie van het Truckstar Festival. Het totale festivalterrein beslaat een oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter.

Foto: M. Babtist