TT Circuit Assen decor eerste Showdown British Superbikes

DELEN

TT Circuit Assen decor eerste Showdown British Superbikes

Vanaf vrijdag is het TT Circuit Assen het strijdperk van Ronde 10 van de British Superbikes (BSB). Tot die tijd komen de Showdown-rijders aan het woord. Eerder al reageerden Alex Lowes, James Ellison, Ryuichi Kiyonari en James Westmoreland op de races in Assen. Nu komt Josh Brookes aan het woord.

Brookes: “Ik ben ervan overtuigd dat het een stevige strijd wordt in Assen. Na de races op Donington Park voelde ik me erg ongelukkig. We hebben niet gepresteerd zoals zou moeten. We zien dit jaar dat niets valt te garanderen. Vorig jaar wonnen we op Donington Park en nu konden we daar geen podium pakken.

Showdown

De drie laatste Ronden van het BSB-kampioenschap bestaat uit de Showdown. Hierin strijden de zes snelste coureurs van het seizoen voor de uiteindelijke titel. De zes gekwalificeerde coureurs starten de eerste van de drie Showdown’s (Assen) elk met 500 punten, plus daarbij opgeteld de punten van de gewonnen podiumplaatsen.

Josh Brookes zet alles op alles in Assen. Hij staat met 522 punten op de derde plaats in het kampioenschap. “Ik ben ervan overtuigd dat het een stevige strijd wordt dit weekend. Ik ga zo goed mogelijk rijden en het team werkt hard voor de best mogelijke uitgangspositie. Voorgaande jaren was ik bij de Showdown nerveus voor de eerste ronde. Ik overdacht het scenario wat er zou kunnen gebeuren. Dit jaar voel ik dat anders, omdat ik weet dat het verspilde energie is. De manier waarop ik de Showdown nu benader is niet anders dan bij elke andere race. Ik doe mijn uiterste best en dat is alles wat ik kan doen. We gaan nu naar Assen, dan Silverstone en uiteindelijk voor de laatste races naar Brands Hatch, in de wetenschap dat we ze allemaal moeten verslaan.”

Foto: TT Circuit – MOR Photography