TT Circuit Assen klaar voor WK Superbike

DELEN

TT Circuit Assen klaar voor WK Superbike

Nog even en het motorgeweld op het TT Circuit Assen barst los. Na de eerste wedstrijden in Australië en Spanje wordt van 26 tot en met 28 april in Assen op het scherpst van de snede gestreden. En allemaal willen de coureurs het beste resultaat behalen van het derde evenement in het Superbike World Championship. Het wordt ‘vechten’ om een podiumplaats.

Bloedstollende race- en inhaalmomenten, close-racing en een imponerend deelnemersveld; dat is de 22e editie van het WK Superbike anno 2013. De eerste races zijn gestreden en de uitslagen daarvan maken duidelijk dat het er in Assen straks hard aan toe gaat voor een plaats op het podium. Bekende namen doemen daarbij op zoals Sykes, Checa en natuurlijk Johnny Rea die voor het Pata Honda Team van Ten Kate (Nieuwleusen) rijdt. En uiteraard de triomftocht van Chaz Davies (dubbelwinst in Aragon). Ook Sylvain Barrier mag niet onvermeld blijven. Hij won Aragon in de Superstock1000.

Michael van der Mark

Zeker niet onvermeld zijn de succesvolle verrichtingen van onze Nederlander Michael van der Mark. Na Australië besteeg de Pata Honda coureur van Ten Kate eveneens het podium in Aragon en een podiumplaats in Assen behoort zeker tot de mogelijkheden. Het zijn niet de enige Nederlanders waar we het hier in Assen mee te maken krijgen. In totaal verschijnen maar liefst zes Dutchman in het weekeinde van 26 tot en met 28 april aan de start van het WK Superbike op het TT Circuit Assen. Drie van hen rijden met een wildcard, te weten Kevin van Leuven (Supersport), Nigel Walraven (Superstock 1000) en Rob Hartog (EK Superstock 600). De andere Nederlanders Wayne Tessels (EK Superstock 600) en Tony Covena (2e plaats op Aragon in het EK Superstock 600) zijn al vaste deelnemers in het kampioenschap.

FIM Superbike World Championship

Superbike als wegraceklasse is in 1988 ingesteld door de FIM. Per seizoen wordt een serie wedstrijden verreden op circuits over de gehele wereld tijdens het Wereldkampioenschap Superbike (WorldSBK). Per wedstrijddag worden er twee races verreden die ieder afzonderlijk meetellen voor het wereldkampioenschap. Wie aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft gewonnen mag zich wereldkampioen noemen.

FIM Superbike World Championship behelst overigens niet alleen de Superbike en de Supersport, er zijn ook nog de befaamde Superstock 1000 en de EK Superstock 600. Eveneens niet weg te denken zijn de Dutch Superbike met hoofdzakelijk Nederlandse coureurs, de Moriwaki GP3 Junior Cup en de European Junior Cup.