TT City Racing van start in binnenstad Assen

DELEN

TT City Racing van start in binnenstad Assen

Met enige vertraging is vanmorgen de TT City Racing van start gegaan in het centrum van Assen. Organisator Robert Heilbron gaf met een persconferentie, op de gesitueerde paddock aan de Vaart het startschot voor de allereerste City Race in de Drentse hoofdstad. “We hebben in zeer korte tijd een programma neer moeten zetten en dat is ons met heel veel talenten uit de motorsport tijdig gelukt”, aldus Heilbron.

In Assen was er nogal wat kritiek op de organisatie en met name het programma tijdens de TT Speedweek. Echter Heilbron geeft aan dat er meer partijen zijn waarmee uiteindelijk het geheel op de kaart moet worden gezet. Zo is er de Stichting TT Speedweek en een heuse TT regisseur.

Heilbron; “We doen voor Assen ons best om een zo goed mogelijk programma in elkaar te zetten, laat dit eerste jaar de aanzet zijn. We gaan er met volle moed tegen aan”.

Divers

Alle facetten van de motorsport kwamen in actie, van stunts met motoren, minibikes, NSF cup racers, Classics maar ook drie heuse Moto3 machines gaven acte de préséance. Het publiek genoot van deze gratis traktatie, dat traditie moet gaan worden tijdens de TT Speedweek in Assen.

Motorbeurs

De geplande motorbeurs op maandag en dinsdag aan De Kop van de Vaart in Assen gaan niet door. De bedoeling was dat er nog enkele teams zouden blijven, maar wegens een te druk schema van diverse teams is de beurs door de organisatie afgeblazen.