TT-koorts slaat toe in Assen

DELEN

ASSEN – Dat de TT-koorts vreemde dingen met mensen kan doen, wisten we al. Dat de motorliefhebbers al ver voor de TT in de stad logeren, was ook bekend. Maar dat men in mei al een plekje reserveert bij Niels Slaapcomfort is wel erg vroeg.

Toch zagen we via Facebook foto’s voorbij komen van een man in motorkleding, liggend voor de winkel aan de Rolderstraat. En ook onze held Bartje, uit de boeken van Anne Vries, ontkwam niet aan de koorts. Wie kan onze motorstad nu beter promoten dan Bartje zelf, moet men hebben gedacht. De helm werd gepast en bartjewarempel, als gegoten. Als Bartje in deze tijd was opgegroeid was hij ongetwijfeld als minibiker genoemd in de boeken van Anne. Waarschijnlijk dan wel met een andere helm, want deze helm is van een dame, maar dat is slechts een detail.

Minibiker?

Ja, want deze foto’s hebben (nog) niets te maken met de aankomende TT. Niels Vanderveen is sinds zijn 18e beddenverkoper en heeft een selfie-actie bedacht. Daarom geeft hij 18 hoofdkussens weg aan mensen die de leukste selfie maken en plaatsen op Facebook. Vandaag worden de winnaars bekend gemaakt en de foto’s worden tentoongesteld op een zogenaamde ‘Wall of Fame’ bij Niels Slaapcomfort.

Minibike Racing Team Assen heeft Niels als sponsor, dus meedoen aan deze selfie-actie was als vanzelfsprekend. Het motorpak werd uit de kast gehaald, de helm werd opgezet en op naar de binnenstad om leuke foto’s te maken. Wat ons betreft mag de foto van Joey Oppersma liggend voor Niels Slaapcomfort op de eerste plek van de Wall of Fame komen te hangen. Goed uitgerust aan een wedstrijd beginnen is belangrijk en zo’n goed hoofdkussen draagt daar natuurlijk aan bij.

Uiteraard is men altijd op zoek naar meer sponsoren. Racen kost geld. Maar in ruil daarvoor krijgt u een plekje op de wall of fame van het team zelf; het bekende sponsorbord dat bij iedere training/wedstrijd aanwezig is….en wie weet ziet u uw eigen bedrijf ook eens terug in een ludieke selfie.