TT Nightride met deelname van de groep “Krasse Asser Knarren

DELEN

ASSEN – Tijdens de TT Nightride, die vrijdagavond om 20.00 uur van start gaat vanaf De Bonte Wever en dan de Asser binnenstad doorkruist, zal de kop van de stoet gevormd worden door een bijzonder gezelschap. Zowel de meeste motoren als de berijders van deze groep vallen in de categorie “klassiek & bijzonder”.

Voorop rijdt de inmiddels bekende TT Taxi, ditmaal bestuurd door zijspaninstructeur Lambert Koops, met als passagier en eregast wethouder Ruud Wiersema in het zijspanbakje. Ook in de voorhoede van de stoet rijden bekende Asser motorcoryfeeën, zoals Jaap Geerts, Roelof Thijs, Albert Lukens, Rob Janssen, Rolf Boer, Anthon van der Neut, en vele anderen.

Veel van hen besturen klassieke motoren uit de jaren ’50, ’60 en ’70, maar ook modern materiaal en specialbouw is vertegenwoordigd. Blikvangers zijn ook de aangepaste motoren van Bert Pot uit Sappemeer (BMW R1200RT) en natuurlijk van de BBD-er (Bekende Brabantse Drent) Leendert ‘Valentino’ Poortenaar. Leendert’s motor is geheel aangepast aan zijn geringe lichaamslengte (128cm).

De organisatoren Jan Puper en Martin de Gries gaven aan dat er inmiddels ruim 600 deelnemers hebben ingeschreven.