TT uittocht 2014 ‘Let op veiligheid’

DELEN

TT uittocht 2014 ‘Let op veiligheid’

Diverse gemeenten langs de A28 brengen voortijdig al waarschuwingen en tips uit voor de TT uittocht op zaterdag 28 juni na de 84ste Dutch TT Assen.

De gemeente Staphorst, gemeente Zwolle, Politie en Rijkswaterstaat vragen extra aandacht voor de veiligheid tijdens de TT-terugtocht over de A28 op zaterdag 28 juni. Jaarlijks trekken op de laatste zaterdag van juni de huiswaarts kerende bezoekers van de TT in Assen de aandacht van een groot aantal kijkers. Vooral langs de A28 tussen het knooppunt Lankhorst en Zwolle verzamelen zich mensen in de bermen om de uittocht te kunnen bekijken. Kijken is leuk, maar niet zonder gevaar.

Na de verbreding van de A28 van twee naar drie rijstroken en de daarbij gepaarde verhoging van de snelheid van de grote stoet TT-bezoekers, hebben de toeschouwers van de TT-uittochten in 2012 en 2013 zich goed gedragen en waren er geen noemenswaardige problemen. De toeschouwers van de TT-uittocht zijn meestal in een uitgelaten stemming, waardoor ze zich niet altijd bewust zijn van verkeersonveilige situaties.

Politie, gemeente Zwolle, gemeente Staphorst en Rijkswaterstaat geven de toeschouwers daarom vier tips voor hun veiligheid en die van de motorrijders:

* Blijf achter de sloot of vangrail kijken.

* Ga nooit op de vluchtstrook staan.

* Hang geen spandoeken op aan viaducten e.d., het losraken van een spandoek is levensgevaarlijk als deze op de weg valt.

* Stook geen vuurtjes, het leidt weggebruikers af en de rook kan het zicht ernstig belemmeren.

Foto: © Weblog Staphorst