Twee dames uit Assen zwemmen 33 kilometer voor goed doel

DELEN
ASSEN – De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een uitdaging of challenge.

Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel.

In 2016 zal de derde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.

De Swim Challenge van 2016  zal de grootste en meest diverse editie van de Swim Challenge tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen, worden er twee nieuwe evenementen aan het programma toegevoegd. Met de City Swim en Heel Groningen Zwemt zullen nóg meer mensen worden betrokken bij de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

UMCG Kanker Researchfonds

Het UMCG Kanker Researchfonds steunt kankeronderzoek in het UMCG. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren. Kanker kent geen leeftijdsgrenzen. Het fonds steunt daarom kankeronderzoek voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen, waarbij de drie thema’s die het UMCG onderscheidt de leidraad zijn voor ondersteuning van financieringsaanvragen

The Dragon Ladies

De dames Karen Lodewijk en Jackie Baakman uit Assen gaan de uitdaging op 27 augustus ook aan, maar een tweede uitdaging is om hiervoor zoveel mogelijk geld in te zamelen. “Iedere donatie groot of klein is er één! Wil je ons helpen? Doneren kan via de site van de Groningen Swim Challenge, hierop vind je gelijk informatie over deze stichting”, aldus de twee zwemsters.

Doneren kan ook contant of via Facebook. “Stuur dan een berichtje via onze Facebookpagina. Je kunt ons mailen via de knop op de pagina of door hier een berichtje achter te laten”.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen