Twee Litouwers aangehouden na vechtpartij Assen

DELEN

Twee Litouwers aangehouden na vechtpartij Assen

De politie in Assen heeft woensdagmiddag twee Litouwers van 34 en 38 jaar aangehouden na een vechtpartij. Naar één van de verdachten moest worden gezocht. Hij was gevlucht en had zich verstopt in een container.

Bewoners van de Schultestraat in Assen hadden de politie gewaarschuwd omdat er een man met ontbloot en bebloed bovenlijf door de straat liep. Daarnaast was de man in het bezit van twee messen. In diezelfde straat zou ook nog een andere man lopen die verwondingen had. De twee waren vermoedelijk betrokken geweest bij een vechtpartij.

Toen de agenten arriveerden zagen ze de man met de messen lopen. Bij het zien van de agenten gooide hij ze weg en ging een portiek van een flat binnen. Ook de andere man werd gesignaleerd door de agenten. Deze 34-jarige Litouwer werd aangehouden op verdenking van mishandeling. De andere verdachte had zich verstopt in de flat. Door een aantal kledingstukken aan elkaar te knopen wist hij vanaf de derde verdieping op de begane grond te komen. Vervolgens ging de man er vandoor. Na een zoekactie werd hij aangetroffen in de Oldegaardestraat. Daar had hij zich verstopt in een container. De 38-jarige Litouwer werd aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

In de Schultestraat werd een auto aangetroffen die behoorde bij de twee verdachten. Naast de auto stonden een aantal tassen met daarin onder andere autoradio’s. Zowel de auto als de tassen werden in beslag genomen. Het vermoeden bestaat de aangetroffen goederen van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek volgt dan ook.