Twee Roemenen aangehouden wegens diefstal mobiele telefoons

DELEN
Politie sneller ter plaatse bij noodhulpmeldingen

De politie verwacht met de aanhouding van twee inwoners van Roemenië in Hoogeveen de diefstal van mobiele telefoons in een aantal plaatsen in het Noorden te hebben opgelost. De mannen zouden ook hebben getankt zonder te betalen.

De twee mannen van 19 en 26 jaar werden dinsdag bij een fastfoodrestaurant in Hoogeveen in de boeien geslagen nadat agenten daar hun auto hadden gezien. Het kenteken van de wagen was eerder de dag door een gedupeerde genoteerd en doorgegeven aan de politie. In de auto werd op een verstopplek een viertal gestolen telefoons gevonden. De mobieltjes waren ontvreemd in Hoogeveen, Assen en Groningen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de in Groningen gestolen mobiel, een wit-zilverkleurige I-phone 6. De andere telefoons waren bij bedrijven in Assen en Hoogeveen ontvreemd waar de mannen met een smoes naar binnen zouden zijn gegaan.

De Roemenen hadden op de terugreis van Assen naar Hoogeveen langs de A28 getankt zonder te betalen. Het tweetal werd even later bij het restaurant aangehouden. Het is niet onmogelijk dat de twee op nog meer plekken in het Noorden actief waren. Gedupeerden of mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie, bureau Hoogeveen, via het telefoonnummer 0900-8844. Er kan ook contact worden gelegd via het meldformulier op Politie.nl.