Twee weken lang ‘Toer Deur Drenthe’ op de fiets

DELEN

ASSEN – In juni start het festival Op Fietse! Een Toer deur Drenthe. Een trektocht van twee weken op de fiets door Drenthe langs culturele, sport- en muziekevenementen. Een evenement dat de provincie Drenthe als dé fietsprovincie van Nederland op de kaart zet.

“Drenthe heeft veel te bieden en dat laten we zien met dit evenement. Cultuur, dynamiek en reuring, in combinatie met bewegen: dat kost geen energie, dat gééft energie” Ard van der Tuuk

De Toer geeft hiermee invulling aan de ambities uit de Fietsnota.

Drenthe voorbeeld energieke samenleving

Het festival verbindt diverse evenementen met de fiets, zoals de Fiets4daagse en de NK Wielerweken. Gedeputeerde Ard van der Tuuk (PvdA, sport): “Wij willen een voorbeeld zijn van een energieke samenleving; Drenthe heeft veel te bieden en dat laten we zien met dit evenement. Cultuur, dynamiek en reuring, in combinatie met bewegen: dat kost geen energie, dat gééft energie.” Hoogtepunt is de start aan de vooravond van de NK Wielerweken op het Nieuwe Plein in Emmen. Het Noordpoolorkest begeleidt dan een viertal nationaal bekende artiesten bij twaalf nummers over de fiets.

Provincie Drenthe bijdrage € 145.000,-

Het evenement staat niet op zichzelf, het verbindt diverse evenementen aan elkaar. De uitvoering is in handen van Marketing Drenthe en het Kenniscentrum Events in samenwerking met vele andere partners in Drenthe. Drenthe Beweegt is penvoerder. De provincie Drenthe is mede-initiatiefnemer van de Toer en ondersteunt het evenement met een bijdrage van € 145.000,-.