Tweede Amnesty’s Schrijfmarathon

DELEN

ASSEN – Brieven schrijven. Het lijkt een verdwenen ambacht. Toch werden er, alleen al in Nederland, vorig jaar 70 duizend geschreven, met de hand, op één dag. Het gebeurde tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon op 10 december. Ook dit jaar zal op die dag wereldwijd geschreven worden voor mensen die groot onrecht is aangedaan. En we hopen dat u ook meedoet.

Amnesty Assen organiseert de Schrijfmarathon dit jaar voor de tweede keer. Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 70 duizend handgeschreven brieven verstuurd.

Dat is een grote bron van steun en hoop. Tun Aung uit Myanmar, die na Amnesty-acties dit jaar vervroegd vrijkwam, bracht dit mooi onder woorden. ‘Toen ik vastzat begon ik brieven te krijgen van Amnesty-aanhangers. Dat was de eerste lichtstraal in mijn donkere dagen. Ik voel me bevoorrecht dat ik deel uitmaakte van Amnesty’s Schrijfmarathon. De honderden persoonlijke brieven maakten me zeer emotioneel en nederig.’

Tun Aung was tot zeventien jaar gevangenisstraf veroordeeld, nadat hij had geprobeerd twee partijen te sussen die met elkaar slaags geraakt waren. Na twee jaar werd hij vrijgelaten.

Wij hopen dat u op 10 december ook wilt komen schrijven voor mensen als Tun Aung, voor mensen die onze steun verdienen.

U bent tussen 10 en 18 uur welkom in PopUp Winkel Mooi Verhaal in het vroegere postkantoor in ’t Forum en tussen 18.30 en 21.00 uur bij Podium Zuidhaege