Tweede Happy Smile Run groot succes

DELEN

EMMEN – Afgelopen zaterdag is voor de tweede keer in successie de Happy Smile Run verreden. Een toertocht van ruim dertig kilometer met een groot scala aan bijzondere voertuigen dat door een groot deel van Zuid-Oost Drenthe voerde.

Een bonte stoet van auto’s, vrachtwagens, trikes en motoren stond zaterdag klaar aan de Philleas Foggstraat in Emmen om in twee etappes gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag te laten beleven.

Zaterdagmorgen werden de 48 gezinnen en overige genodigden ontvangen op het bedrijfsterrein van Well Services Group in Emmen. Geert Prins van Stichting Happy Smile heette rond 12.00 uur iedereen welkom waarna de aanwezigen verzocht werden om plaats te nemen in één van de voertuigen om de Happy Smile Run te gaan rijden.

De verzameling voertuigen reed deels door Emmen, richting Zwartemeer, Klazienaveen en Oranjedorp en trok veel bekijks van toeschouwers langs de route. Dit tot groot genoegen van de genodigden die hadden plaats genomen in een van de vele voertuigen. “Wat een feest is dit en met zoveel mensen langs de route maakt het deze rit nog leuker”, aldus één van de deelnemers.

Rond 15.00 uur was het de beurt aan de tweede groep genodigden dat plaats kon nemen in de voertuigen om de ‘Run’ te beleven. Voor de ‘achterblijvers’ was er veel vermaak zoals springkussens, segways en een golfkarretjes parcours, 4×4 terreinwagens, kinder trekker trek baan en een heuse gondelbak dat op grote hoogte een pracht uitzicht bood. Kinderen werden geschminkt, er werd geknutseld en er waren twee clowns aanwezig. Ook aan de inwendige mens was gedacht, want alle gezinnen konden de gehele dag gratis gebruik maken van koffie, thee, fris, popcorn, friet, ijsjes ect cetera.

Ruim twintig vrijwilligers van Stichting 2Wheels4Wings begeleiden de grote parade. Zij zorgden ervoor dat de colonne vrij baan kreeg op de route samen met motoragenten van de politie Drenthe. Voorzitter Albert van Duijn van Stichting 2Wheels4Wings: “Vorig jaar hebben we kennis gemaakt met de mensen achter Stichting Happy Smile. We zijn de samenwerking voor de tourrit graag aangegaan en dit is zeker voor herhaling vatbaar”.

Aafje Prins van Stichting Happy Smile: “Vorig jaar hebben we voor het eerst de Happy Smile Run georganiseerd. Dit als seizoen afsluiter van alle activiteiten die we dat jaar hadden georganiseerd. Dit was zo’n succes dat we het dit jaar weer op de kalender hebben gezet. Ik ben dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen met hulp van zoveel vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt”.