Tweedehands boekenverkoop ten gunste van Voedselbank

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 21 en zondag 22 november houdt Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk een verkoop van gebruikte boeken. De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor de donatie van bibliotheekabonnementen aan cliënten van de Voedselbank. De boekverkoop vindt plaats tijdens de openingstijden van de bibliotheek in De Nieuwe Kolk.

Met een speciale actie die loopt tot aan de kerstdagen wil Bibliotheek Assen haar bijdrage leveren aan de waardevolle activiteiten van de voedselbanken in Drenthe. Op verschillende momenten zal de Asser bibliotheek actie voeren ten gunste van de cliënten van de voedselbank.

Mensen die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank hebben vaak de stofkam al stevig door het huishoudboekje gehaald. Als de dagelijkse boodschappen onder druk staan, is het betaalde lidmaatschap van de bibliotheek voor sommigen een luxe die niet meer gepermitteerd kan worden. Terwijl lezen en toegang tot de diensten van de bibliotheek voor deze doelgroep vaak van grote toegevoegde waarde is. Want met een lidmaatschap heeft men niet alleen toegang tot het lenen van boeken, maar kunnen zij ook goedkoop internetten, kranten en tijdschriften lezen. Ook hebben leden vaak gratis toegang tot verschillende activiteiten in de bibliotheek zoals leuke workshops.

Bibliotheek Assen ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels klaar staan. Dat betekent dat de bibliotheek af en toe ook afscheid moet nemen van oude bekenden. Tijdens de boekverkoop wordt er een ruime collectie aan boeken en tijdschriften aangeboden tegen scherpe prijzen.

Alle titels worden aangeboden voor mooie prijzen. De boeken zijn te koop voor €1,00 per stuk en 6 voor €5,00. Er zijn kinderboeken, romans, informatieve boeken en tijdschriften. Daarnaast is er een speciale collectie extra waardevolle boeken te koop voor €2,50 per stuk.

Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op www.bibliotheekassen.nl.