Twitterfiets-actie van start in Assen

DELEN

ASSEN – Wethouder Harmke Vlieg-Kempe, gedeputeerde Henk Brink en binnenstads-manager Ronald Obbes hebben woensdag 9 september ieder een ‘twitterfiets’ in ontvangst genomen uit handen van Margriet Greving, programmamanager FlorijnAs.

Zij maken een week gebruik van deze speciale e-bike en delen hun ervaringen via twitter. Daarna dragen zij de fiets over aan een andere bekende of minder bekende Drent, die hem vervolgens na een week ook weer doorgeeft. Wie de twitterfiets spot en een foto ervan plaatst op twitter met hashtag #twitterfiets #assenslim #opfietse maakt kans op een prijs. De twitterfietsen rijden tot 1 december door heel Drenthe.

De actie is opgezet door Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs) in samenwerking met OpFietse. Doel is te laten zien dat de e-bike een goed alternatief is voor de auto en zo het fietsen in Drenthe, in het bijzonder voor woon-werkverkeer, te stimuleren. ‘Door de spits te mijden, bijvoorbeeld door de e-bike of fiets te pakken in plaats van de auto, kunnen werknemers een belangrijke bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van Assen tijdens de FlorijnAs-werkzaamheden’, aldus Harmke Vlieg.

Assen Slim Bereikbaar

Assen Slim Bereikbaar is het vervolg van Ga slimmer reizen & werken. Dit succesvolle programma heeft in de afgelopen jaren 17,2% minder autokilometers in de spits gerealiseerd in de steden Groningen en Assen bij aangesloten bedrijven. Organisaties die deelnemen aan Assen Slim Bereikbaar kunnen hun medewerkers onder meer een regeling bieden waarbij zij 250 euro retour krijgen op de aanschaf van een e-bike.

Op Fietse

Assen Slim Bereikbaar werkt in het stimuleren van het fietsen naar het werk nauw samen met Op Fietse naar werk. Dit programma richt zich op alle bedrijven in Drenthe en stimuleert de fiets als vervoermiddel naar het werk. Gedeputeerde Henk Brink: ‘Drenthe is een echte fietsprovincie. We hebben veel mooie en drukbezochte fietsevenementen. Maar laten we, naast het genieten van deze mooie evenementen, ook zoveel mogelijk zelf de fiets pakken naar school of werk. Fietsen is leuk en vooral heel gezond!’.

Achtergrond

In de regio Groningen-Assen werken overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om de steden Assen en Groningen goed bereikbaar te houden tijdens de (weg)werkzaamheden in het Beter Benutten-programma. Dit gebeurt in Assen onder de naam Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs.)