uitreiking Drents Verkeersveiligheidslabel KC Baggelhuizen

DELEN

Assen – Op vrijdag 1 juni ontvangt Kindcentrum Baggelhuizen tussen 11.00-11.30 uur het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uit handen van wethouder Harmke Vlieg, die tevens het nieuwe kleuter(verkeers)plein op feestelijke wijze zal openen!

Deze feestelijke ochtend staat helemaal in het teken van (veilig) verkeer. Seef de Zebra is er ook bij. De kinderen van de onderbouw mogen het nieuwe plein uitproberen. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan twee lessen verzorgen: aan groep 8 over fietsen met een zware rugzak en aan de leerlingen van groep 7 over appen (en dus afleiding) in het verkeer. Om veilig in het verkeer te zijn, is het niet alleen van belang dat de kinderen de verkeersregels en -borden kennen, maar ook dat ze een een veilige fiets hebben. Daarom worden ook alle fietsen gecontroleerd.

Het DVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid.