Uitreiking Krüderig Wief award in Assen

DELEN

Assen – Morgen, zaterdag, 9 maart wordt opnieuw de Asser Krüderig Wief award uitgereikt. De prijs is bedoeld voor vrouwen die zich inzetten voor verbetering van de positie van vrouwen in hun land of regio. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

De prominente Europarlementarier Kati Piri -onder meer bekend als Turkije rapporteur van het Europees Parlement en voorvechster van mensenrechten- zal de prijs morgen om 13.00 uur in het gemeentehuis van Assen uitreiken.

Mensenrechten
Ditmaal aan vier internationale vrouwen die zich inzetten voor mensenrechten in hun land of hun regio.

De prijzen worden uitgereikt aan:

* Natalia Kertyczak van Education for Democracy Foundation uit Warschau voor de voortdurende inzet om democratie te bevorderen in Oekraine. Onder meer door democratie educatie aan leraren, journalisten en activisten.

* Ausra Simoniukstyte van het Vilnius College uit Vilnius, voor haar eindeloze inzet inspanningen om mensenrechten in het Litouwse onderwijs te introdcuren en te bevorderen. En daarbij geen taboe thema’s te ontzien als Roma, LHBTi’s, de Nazi holocaust in Litouwen en vele andere onderwerpen.

* Nina Berezner van d’Est in Parijs, voor haar inzet om, ondanks politieke spanningen en problemen tussen de EU en Rusland, toch de dialoog tussen jongeren in beide gebieden te blijven bevorderen.

* Daria Aleevaa van AFEW International uit Amsterdam voor de inzet op grote taboe-onderwerpen als HIV/Aids, seks-werkers, drugsgebruikers en mensenhandel in Rusland en Centraal-Aziatische landen, ondanks alle tegenwerkingen en problemen.

Europa’s Rafelende Randen
Mensenrechten Evenement; eerder item op Nieuws in Assen. Zaterdag 9 maart 13:00 – 16:00 uur Gemeentehuis Assen, Zondag 10 maart 10:00 – 13:30 uur Adventskerk Assen.