Uitverkocht Kolkende Taal met Hans Dorrestijn

DELEN

Tijdens dit weekend van Kolkend Assen presenteerde Bibliotheek  Assen weer een aflevering van het populaire programma Kolkende Taal.  In de uitverkochte Studio 1C van de bibliotheek schoven zondagmiddag wederom bekende gasten, bij presentatrice Diana de Groot, aan tafel om te praten over de boeken in hun leven.

Te gast was onder anderen tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, die 9 oktober aanstaande op de ‘nieuwe’ plankenvloer staat van Theater De Nieuwe Kolk met zijn voorstelling “Eindelijk Licht” samen met de dames van ZaZi, die in het programma twee liedjes zongen die Dorrestijn ooit heeft geschreven. De ongekroonde “Koning van de Lelijkheid” liet aan Diana de Groot weten dat hij mensen graag aan het lachen maakt. “Ik was gisteren bij de opening van de Uitmarkt en vertelde daar het verhaal over een waterbed. Tja het is eigenlijk zo’n goed verhaal dat ik het niet meer na kan vertellen, maar de mensen hebben er hartelijk om gelachen”, aldus Dorrestijn die binnenkort zijn nieuwe boek “De Italiaanse Chauffeuse” op de markt brengt en volgend seizoen weer op TV is met het programma “Baardmannetjes”.

” Boeken ruiken lekker ! Je eerste eigen uitgegeven boek ruikt het lekkerste” Wanda Bommer

Tevens aan tafel bij Diana de Groot, auteur Wanda Bommer. Zij is werkzaam als boeker van de bekende nederpopband De Dijk. Sinds 2005 publiceert zij met regelmaat korte verhalen, onder andere in het Hollands Maandblad. Haar debuutroman “Boom” verscheen in januari 2008. Daarna verscheen “Engel” en “Panorama West” volgde. Haar nieuwste roman “De bijvangst” verscheen afgelopen februari.

De oprichter en tevens artistiek leider van Theater te Water, Just Vink was eveneens aanwezig in het programma Kolkende Taal. Theater te Water ligt momenteel aan de Kop van De Vaart in Assen en zondagavond is er nog één voorstelling, helaas uitverkocht,  te zien van “Blinde Liefde”. Een vrolijke voorstelling over bittere armoe en ellende, blijdschap en verwachtingen.

Oud-Assenaar auteur Marcel Möring verzorgde in het programma weer zijn vaste column, waarin hij altijd een knipoog naar de lokale actualiteit maakt. Deze keer vertelde Marcel hilarisch over het contrast provincie en de grote stad. De Zwarte Cross en daar te zijn als “man in een pak”.

Het programma Kolkende Taal is 7 september aanstaande te zien bij RTV Drenthe op kanaal 33. De uitzending begint dan om 10.00 uur en zal worden herhaald om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.