Unieke benefietavond in De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Rob de Nijs en Jacques Boersma zijn beiden zeventigplussers. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst op 3 januari 2015 tijdens een radioprogramma van omroep MAX. Rob de Nijs wordt geïnterviewd omdat hij twee jaar eerder op zijn 69ste een zoontje heeft gekregen. Hij was toen al vader van twee volwassen zonen.

Jacques Boersma is ook in Hilversum omdat hij op zijn 72e een boek over zijn ervaringen met beginnende Alzheimer heeft geschreven. De eerste verschijnselen van deze ziekte zijn bij hem in 2012 aan het licht gekomen. Tijdens de uitzending luisteren beiden met toch wel enige verbazing naar elkaar. De twee werelden van beide 70-plussers verschillen nogal. Jacques heeft drie kinderen die gezamenlijk ook alweer zeven kinderen hebben. Zover is Rob nog niet, maar hij is wel vader van twee volwassen zonen en ook nog van een twee-jarige zoon. In een interview merkt Rob de Nijs op: “Nog een keer vader worden was mijn beste beslissing.”

Tijdens de radio-uitzending luisteren de twee 70-plussers over en weer met veel belang­stel­ling naar elkaar. Als duo is het een apart stel mannen die een geheel verschillende achtergrond hebben. Na de uitzending loopt Jacques impulsief op Rob af en vraagt: geef jij wel eens een Benefiet? “Voor jou altijd” is het antwoord en zo is de oorsprong van deze bijzondere avond op 21 september in Assen verklaard.

De “Stichting Watten in mijn hoofd” organiseert deze Benefiet. De aftrap is om 20.00 uur door prof.dr. Geerts Sanders. Naast de zang door Rob de Nijs zijn er optredens van de cabaretier, presentator Arno van der Heyden en de barbershop-zanggroep Quatre Men.

Ook is er natuurlijk aandacht voor de ziekte van Alzheimer. Arno van der Heyden discussieert met Henk de Vries, Directeur Uitvoering en Innovatie Interzorg Noord Nederland, Jacques Boersma leest enkele van zijn nieuwste columns voor en Jan Willem Dijk declameert.

De opbrengst van de avond gaat naar nieuw onderzoek over het welbevinden van Alzheimerpatiënten. Hiervoor is er samenwerking met de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, de faculteit Medische Wetenschappen in Groningen en met Vilans, landelijk kenniscentrum voor langdurige zorg. Daar is geld voor nodig! Door uw komst naar De Nieuwe Kolk kunnen wij een start met dit onderzoek maken.

Kaarten bestellen? Klik hier !