Unieke isolatieveiling in Assen

DELEN

ASSEN – De gemeente Assen organiseert een isolatieveiling voor de gezamenlijke inkoop van spouwmuur-, vloer-, dakisolatie en HR++ glas.

Door samen in te kopen is er voor de inwoners van Assen prijsvoordeel te behalen. Daarnaast wordt uitgebreide ondersteuning aangeboden bij het hele traject. Alle bewoners van woningen van vóór 1983 hebben een brief ontvangen met informatie over de veiling.

SLIM wonen met energie

De isolatieveiling wordt samen met ‘SLIM wonen met energie’ georganiseerd. ‘SLIM wonen met energie’ is een samenwerking van bedrijven die zich inzet voor de verduurzaming van woningen in Friesland, Groningen en Drenthe. Om zo gunstig mogelijk in te kopen, werkt de gemeente Assen hierin samen met de gemeente Leeuwarden.

De isolatieveiling is te combineren met de landelijke subsidie voor woningisolatie. Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kan deze subsidie oplopen tot 20% van de kosten. Daarnaast geldt het lage BTW tarief van 6% op isoleren nog steeds.

Op de website www.slimwonenmetenergie.nl/isolatieveiling is meer informatie over de gezamenlijke inkoop van isolatie te vinden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met ‘SLIM wonen met energie’ via 058-3020022.